Fiecare din noi, inainte sa devina parinte, se framanta si se intreaba daca va fi un parinte bun si ce anume ar trebui sa faca pentru a deveni un parinte modern.
Fiecare din noi, inainte sa devina parinte, se framanta si se intreaba daca va fi un parinte bun si ce anume ar trebui sa faca pentru a deveni un parinte modern. Acum cateva decenii lucrurile erau extrem de simple deoarece nu existau atatea studii, carti care sa te invete despre ingrijirea si cresterea copiilor si atatea persoane avizate care sa dea sfaturi.

Se stie ca exista mai multe tipuri de parinti, dar parintele democratic poate fi considerat un parinte modern. Acest tip de parinte imbina atitudinile, stie sa ii fie prieten copilului cand e nevoie, dar stie sa fie si autoritar atunci cand e cazul. Copilul crescut de un astfel de parinte va fi independent, i se va permite sa-si exprime parerile si nemultumirile, ii va respecta pe cei din jurul sau si va accepta cu fruntea sus criticile, invatand din greseli.

Acest articol vine in ajutorul tau si te invata cateva reguli de aur pentru a deveni un parinte modern.

Iubeste-l neconditionat si arata-i dragostea ta!

Copiii au nevoie permanent sa se simta iubiti pentru a creste in mod armonios atat fizic, cat si psihic. De aceea, indiferent de situatie arata-i dragostea ta. Chiar daca cateodata te supara foarte tare, nu-i spune niciodata “Nu te mai iubesc pentru ca esti rau!”; sau, daca ai mai multi copii, nu-i spune niciunuia “Pe fratele tau il iubesc mai mult!”, deoarece astfel vei incuraja dezvoltarea sentimentelor de gelozie si rivalitate intre frati.

Respecta-l si vei primi respect!

Poarta-te cu cel mic ca si cand ar fi egalul tau. Evita sa-ti jignesti copilul, deoarece astfel el nu va mai avea incredere in fortele proprii, se va simti inferior si se va inchide in el, devenind introvertit. Nu il ameninta si nu il stresa, nu rade de dificultatile sau de eventualele sale greseli si evita sa-l faci de rusine in public.

Incurajeaza-i independenta, lasa-l sa faca si el unele alegeri- nu trebuie sa judeci tu mereu in locul lui- si lasa-l sa-si asume unele responsabilitati potrivite varstei sale.

Ofera-i un mediu familial adecvat!

Pentru a se dezvolta armonios din punct de vedere fizic si psihic, copilul are nevoie de liniste si dragoste in familie. Atmosfera calda a unui camin ii va insufla micutului un sentiment de siguranta si protectie. Evita certurile, tensiunile si neintelegerile dintre tine si partener si nu-l lasa pe cel mic sa participle la discutiile voastre aprinse.

Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri