Care sunt regulile de aur ale parintelui modern?

12:07, 2 Iulie 2008 publicat în Familie

Fiecare din noi, inainte sa devina parinte, se framanta si se intreaba daca va fi un parinte bun si ce anume ar trebui sa faca pentru a deveni un parinte modern.
De asemenea, discuta cu partenerul de cuplu despre educatia micutului si luati deciziile impreuna cand vine vorba de copil. Daca unul din voi ia o decizie, celalat nu trebuie sa se opuna de fata cu copilul, deoarece astfel unul din voi isi va pierde autoritatea in fata celui mic.

Intereseaza-te de el, ajuta-l si sprijina-l in deciziile pe care le ia!

Chiar daca tu consideri ca ceea ce iti spune micutul este neinteresant si te plictiseste, lasa-l pe copil sa-ti povesteasca si arata-te mereu interesata de activitatile si parerile lui. Implica-te in viata lui- mergi la serbarile scolare, la orele sale de sport sau la concursurile la care participa pentru a-l sustine. Astfel va vedea ca te are mereu alaturi si se va simti mai bine pentru ca tu il sustii. Comunica permanent cu copilul si provoaca-l la discutii in care el sa-ti povesteasca cum si-a petrecut ziua.

Educa-l corespunzator, fara sa folosesti violenta!

Incearca sa cladesti intre tine si copil o relatie bazata pe comunicare, si nu pe autoritate. Educatia cu ajutorul fricii poate avea urmari grave asupra psihicului copilului. Fii rabdatoare si intelegatoare si explica-i cu frumosul ce greseli face.

Ai grija la sistemul recompensa- pedeapsa in educatia copilului tau- nu-l rasfata si nu-l lauda prea des, iar pedepsele si sanctiunile alege-le in functie de varsta si de gravitatea faptelor sale.

Un articol de Maria Anton

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole pe Kidz.ro. Noi iti recomandam:

Fa economii pentru familia ta!

Cu cine va semana copilul tau?


Contraceptia prin metode naturale


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri