Intereseaza-te de el, ajuta-l si sprijina-l in deciziile pe care le ia!
Chiar daca tu consideri ca ceea ce iti spune micutul este neinteresant si te plictiseste, lasa-l pe copil sa-ti povesteasca si arata-te mereu interesata de activitatile si parerile lui. Implica-te in viata lui- mergi la serbarile scolare, la orele sale de sport sau la concursurile la care participa pentru a-l sustine. Astfel va vedea ca te are mereu alaturi si se va simti mai bine pentru ca tu il sustii. Comunica permanent cu copilul si provoaca-l la discutii in care el sa-ti povesteasca cum si-a petrecut ziua.
Educa-l corespunzator, fara sa folosesti violenta!
Incearca sa cladesti intre tine si copil o relatie bazata pe comunicare, si nu pe autoritate. Educatia cu ajutorul fricii poate avea urmari grave asupra psihicului copilului. Fii rabdatoare si intelegatoare si explica-i cu frumosul ce greseli face.
Ai grija la sistemul recompensa- pedeapsa in educatia copilului tau- nu-l rasfata si nu-l lauda prea des, iar pedepsele si sanctiunile alege-le in functie de varsta si de gravitatea faptelor sale.
Un articol de Maria Anton
Sursa: Kidz.ro
Citeste si alte articole pe Kidz.ro. Noi iti recomandam:
Fa economii pentru familia ta!
Cu cine va semana copilul tau?
Contraceptia prin metode naturale
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?