Evenimentul se va desfasura duminica, 23 decembrie 2007 cu incepere de la orele 15. Intrarea este libera.
Bucurestenii si nu numai, sunt invitati sa intre in atmosfera sarbatorilor de odinioara la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia unde istoria ne reaminteste vechi datini ale Craciunului. Organizatorul, Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, isi propune ca prin acest eveniment sa recreeze atmosfera veacurilor trecute, cand la Palatul Brancovenilor soseau cete de colindatori si toata atmosfera era plina de veselie si arome de cozonaci.
Curtea Palatului va fi scena de desfasurare a evenimentului. Formatii din importante zone etnografice ale tarii vor prezenta publicului un program de colinde si obiceiuri de Craciun. Ii asteptam cu mare drag si cu multe surprize pe toti iubitorii de traditii.
Colidatorii vor fi prezentati de inegalabilul maestru de ceremonii Paul Daian care, pentru o zi, va deveni Starostele curtii domnesti.
Dubasii din Feregi (Hunedoara), Grupul de colindatori Spicul (satul Luciu, jud. Ialomita), formatia Trei Parale din Bucuresti si poetul Ion Zubascu (din Maramures), va imbie la colinde si covrigi, un Ajun la Palat, speram, de neuitat.
Se va colinda in Padurea de Portelan a Danielei Fainis, laureata cu aur in prestigioase manifestari internationale, precum si in contexul de exceptie al expozitiilor Biserici, Coloana, Ruina si Pasul, o incercare de redefinire a stilisticii artei postbizantine, semnata Sorin Dumitrescu.
Despre Palatul Mogosoaia:
La 14 kilometri de Bucuresti, in mijlocul unui parc se afla palatul ridicat in 1702 din ordinul domnitorului Constantin Brancoveanu. Capodopera a vechii arhitecturi romanesti, palatul domnesc de la Mogosoaia reprezinta si o stralucita afirmare arhitecturala a unei noi stilistici, in care fastul Orientului intilneste ordinea, spiritul de claritate si forme ale artei occidentale, reunite intr-o sinteza de gratie unica.
Evenimentul se va desfasura duminica , 23 decembrie 2007 cu incepere de la orele 15.
Intrarea este libera.Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri