Printesa de Montpensier (Princesse de Montpensier) a facut parte din selectia oficiala a filmelor din competitia de la Cannes 2011 si va fi lansat vinerea aceasta, 15 aprilie, in Romania.

Povestea filmului. Anul 1562. In Franta, sub domnia lui Carol al noualea, razboaiele religioase fac ravagii. Marie de Mezires, una dintre cele mai bogate mostenitoare din regat, il iubeste pe tanarul duce de Guise, supranumit mai tarziu, in istorie, "Scarface. In interesul familiei sale, tatal ei, Marchizul de Mezires, o obliga insa pe Marie sa se marite cu printul de Montpensier, pe care ea nu l-a intalnit niciodata. In curand, printul este chemat de Carol al noualea sa se alature razboiului impotriva protestantilor. Cum intreaga tara devenise un sangeros camp de lupta, el isi trimite tanara sotie la Champigny, unul dintre cele mai retrase castele ale sale, insotita de Contele de Chabannes, vechiul sau prieten si tutore. Printul ii cere lui Chabannes sa o pregateasca pe printesa pentru ziua cand ea va ajunge la curte. Izolata la Champigny, Marie incearca sa uite pasiunea pe care inca o are pentru ducele de Guise.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bentițele de păr statement – accesoriul suprem și stilat al acestei primăveri pentru un look ca de regină Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului

Intamplarea si schimbarea cursului razboiului fac ca de Guise si ducele d'Anjou, viitorul Henri III, sa ajunga la Champigny la scurt timp dupa sosirea lui Montpensier. Anjou se indragosteste nebuneste de printesa, pe care ajunsese sa o iubeasca, in zilele petrecute la Champigny, si Chabannes. Maria va deveni miza acestor pasiuni rivale si violente.

Avand la baza scenariul scris de Jean Cosmos, Franois-Olivier Rousseau si Bertrand Tavernier, Printesa de Montpensier este o coproductie franceza intre Paradis Films, StudioCanal, France 2 Cinema, France 3 Cinema, Pandora Filmproduktion, cu participarea Canal+, CineCinema, France Televisions, sustinut de Region Auvergne, Centre Images - Region Centre, Programului MEDIA al UE si distribuit in Romania de Independenta Film.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri