Printesa de Montpensier (Princesse de Montpensier) a facut parte din selectia oficiala a filmelor din competitia de la Cannes 2011 si va fi lansat vinerea aceasta, 15 aprilie, in Romania.

Comunicat de presa

Regizat de Bertrand Tavernier, un nume respectat in cinematografia internationala de aproape 40 de ani, Printesa de Montpensier/ Princesse de Montpensier a facut parte din selectia oficiala a filmelor din competitia de la Cannes 2011 si va fi lansat vinerea aceasta, 15 aprilie, in Romania, distribuit de Independenta Film, odata cu lansarea in SUA. Lungmetrajul ii are in distributie pe Melanie Thierry (Premiul Cesar pentru cea mai promitatoare speranta feminina), Lambert Wilson (peste 60 de filme, printre care seria Matrix si Oameni si zei Marele Premiu, Cannes 2010), Gaspard Ulliel (Hannibal Lecter, Paris je t'aime), Gregoire Leprince-Ringuet si Raphael Personnaz. In prima saptamana in cinematografe (15 - 21 aprilie), Printesa de Montpensier va rula in Bucuresti, in cinematografele Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza si Studio (la acesta din urma, de luni, 18 aprilie), pentru ca in perioada urmatoare sa ajunga in toata tara.

Kudika Tarot

"A fost o ocazie de a spune o poveste de dragoste, sentimentala si expansiva", spune Bertrand Tavernier despre cel mai recent film al sau, Printesa de Montpensier. Dupa In the Electric Mist/Obsesii din trecut, am vrut sa fac un film profund francez, in ceea ce priveste sentimentele, raportul cu istoria, cu limba, cu peisajul si cultura, povesteste el. De-asemenea, am vrut sa abordez secolul al XVI-lea, secolul printesei, sa patrund in acesta epoca, asa cum am facut-o cu Louisiane, al lui James Lee Burke. Cand am inceput adaptarea, preocuparea noastra majora a fost de a transpune in contextul perioadei profunda sensibilitate si pasiune din carte, in toate goliciunea si violenta lor.

Regizorul povesteste ca Marie de Montpensier, personajul principal, interpretat de una dintre noile stele ale filmului francez, Melanie Thierry, este o femeie foarte tanara, care trebuie sa invete despre viata din propria experienta. Sa invete sa-si imblanzeasca si sa-si controleze sentimentele, sa faca alegeri dificile si dureroase, chiar daca ea este inca foarte tanara, spune el. Drumul ei m-a convins, evolutia sa este ceea ce a declansat dorinta mea de a face acest film..., adauga Tavernier. De-a lungul filmarii, Melanie Thierry m-a incantat si m-a coplesit cu interpretarea ei, frumusetea, si desigur, mai presus de toate, prin intensitatea emotiei pe care ea o transmite personajului.

Citeste si:
Concept educațional original creat de Ștefan Mandachi – hub...
Concept educațional original...

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri