Visul american a murit de ceva vreme. Dar fiecare are propriul drog care-l ajuta sa viseze mai departe.
Ecranizarea din 2001 a romanului-cult Recviem pentru un vis, in regia lui Darren Aronofsky, cu Ellen Burstyn, Jared Leto si Jennifer Connely in rolurile principale, a primit doua nominalizari la premiile Oscar si Globul de Aur.
Visul american a murit de ceva vreme. Dar fiecare are propriul drog care-l ajuta sa viseze mai departe: heroina, televiziunea, mancarea -- modalitati de a nu privi in fata realitatea cruda si neinduratoare. Recviem pentru un vis e povestea supravietuirii a patru oameni dependenti de iluziile care le dau forta de a continua inca o zi, inainte de a se prabusi inevitabil in infernul din ei insisi. Privirea naratorului patrunde pana in adancul sufletului omenesc pentru a aduce la lumina slabiciunile lor, nevoia de iubi si de a crede, speranta ca poate mai exista scapare si mantuire.
"Selby isi are locul intre gigantii literaturii americane. Scrierile lui emana o forta, o viziune morala si o intimitate cu suferinta care amintesc de Dostoievski. A-l intelege pe Selby inseamna a intelege marea angoasa a Americii." (New York Times Book Review)
"Acesta este marele roman al unui scriitor de calibrul lui William Burroughs si Joseph Heller." (Los Angeles Times)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri