Miercuri, 22 septembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon din Bucuresti are loc concertul de lansare a albumului Enesco Re-Imagined, un proiect initiat de pianistul Lucian Ban alaturi de contrabasistul John Hebert.

Concertul de la Bucuresti este organizat de Institutul Cultural Roman, care a sustinut si editarea albumului si ne asteptam la un eveniment de exceptie. Impreuna cu Lucian Ban si John Hébert concerteaza la Teatrul Odeon personalitati ale jazzului mondial: Mat Maneri (viola), Tony Malaby (saxofon tenor), Albrecht Maurer (vioara), Ralph Alessi (trompeta), Gerald Cleaver (tobe) si Badal Roy (tobe indiene si percutie).

Mostenirea muzicala a lui George Enescu este asumata de Lucian Ban, John Hébert si colaboratorii lor intr-o re-imaginare contemporana curajoasa a catorva dintre lucrarile marelui compozitor din secolul XX.

Citeste si:
Timp în afara timpului: festivalul care s-a întâmplat
Timp în afara timpului:...

„Intamplarea a facut sa descopar cu adevarat muzica lui George Enescu nu in timp ce studiam la Conservatorul din Bucuresti, in anii ’90, ci mult dupa aceea, in Brooklyn, NYC. Pentru cineva plecat din tara, mai ales pentru un artist, ceva din ethos-ul romanesc ramane intodeauna undeva, subliminal, si poate de aceea muzica lui m-a atins cu atat mai mult fiind acolo. Pe masura ce interesul meu pentru munca lui crestea, am inceput sa caut mai multe informatii (…) Cred ca multe lucrari ale lui Enescu, dintre care unele mai putin cunoscute, au o structura foarte apropiata de aceea a muzicii de jazz, de aceea am dorit sa prezint muzica lui impreuna cu unii dintre cei mai cunoscuti muzicieni ai genului din lume", spune Lucian Ban.

Originar din Romania, pianistul si compozitorul Lucian Ban locuieste in prezent la New York, unde este considerat „unul dintre cei mai talentati pianisti care au venit la New York in ultimul deceniu“ (Bruce Lee Gallanter, critic de jazz). A fost nominalizat de doua ori, in 2005 si 2006, la Hans Koller European Jazz Prize, categoria „Cel mai bun muzician de jazz din Europa“.

Unul dintre cei mai apreciati contrabasisti din New York, John Hébert a fost votat de doua ori „Rising Star Acoustic Bassist“. A colaborat cu artisti renumiti, printre care Lee Konitz, Paul Bley, John Abercrombie, Greg Osby, Kenny Wheeler, David Liebman, Fred Hersch, Paul Motian, Maria Schneider, Jason Moran, Toots Thielemans.

Citeste si:
Debutul Classix Festival 2021: renașterea Aeterna 
Debutul Classix Festival...

"Colaboratorii nostri – unii dintre cei mai apreciati si cunoscuti muzicieni de jazz astazi – au fost impresionati de complexitatea si frumusetea lucrarilor pe care le-am ales si sunt convins ca impreuna vom putea prezenta muzica lui Enescu unui public poate mai putin familiarizat cu ea, dar care sper ca se va indragosti de aceasta muzica, asa cum mi s-a intamplat mie intr-o buna zi, in Brooklyn“, mai spune muzicianul roman Lucian Ban.

Biletele pentru acest spectacol eveniment, vor fi puse in vanzare la Teatrul Odeon .

Foto front si main: Wikimedia


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri