Sambata 26 iunie 2010, am participat la unul dintre cele mai insolite evenimente de moda si arta, actiune si activism social, toate in acelasi timp: Parada femeilor Evacuate.

Ca sa intelegeti mai bine cu ce se ocupa laBOMBA, Centrul pentru Educatie si Arta Activa Rahova-Uranus, "institutie culturala cu rol de schimbare", am sa citez de pe site-ul organizatiei:

"laBOMBAstudios este un spatiu multicultural de auto-reprezentare comunitara. laBOMBA isi propune sa implice activ fiecare cetatean al comunitatii Rahova-Uranus in inregistrarea, expunerea si dezbaterea problemelor sociale ale zonei. Numai discutand, dezbatand si dobandind aceste mijloace de exprimare in cadrul dezbaterilor publice organizate sub metoda Speaker’s Corner, oamenii pot participa activ la reformarea sistemului legislativ. Ei sunt expertii vietii de zi cu zi si ar trebui consultati frecvent si cu responsabilitate de Administratia Publica Locala.

Concertele, expozitiile, spectacolele de teatru nu s-au constituit numai in produse artistice, cat mai ales au creat o atmosfera activa, un alt fel de a privi si confrunta problemele reale ale oamenilor din comunitatea Rahova-Uranus".

Memoria si identitatea oamenilor si a locurilor din Rahova – Uranus reprezinta principiul de constructie al Arhivei Urbane Informale pe care Ofensiva Generozitatii o dezvolta din anul 2006.

Incepand din septembrie 2010, o editie limitata de genti create de Rozalb de Mura si produse de laBOMBA vor fi puse in vanzare cu scopul de a aduna fonduri pentru continuarea proiectelor comunitare in zona Uranus-Rahova.

Mai jos, cateva imagini de la acest eveniment aparte:

aici este laBomba si noi, participantii, asteptand inceperea
show-lui.

Mai jos, momente din cadrul spectacolului de moda:

publicul infocat

Mihai Iordache impreuna cu un grup de fetite rome pe care le-a invatat sa cante la fluier

de Jullie S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri