Debutul in lung-metraj al lui Razvan Radulescu si al Melissei de Raaf Felicia, inainte de toate a primtit numai cuvinte de lauda din partea crticilor si a spectatorilor. Este un film care problematizeaza relatia tensionata mama/fiica. Cine are dreptate? Acest film ne poate da un raspuns?

In dimineata plecarii, dupa un mic dejun trist de despartire, in care Felicia are sentimentul clar ca isi vede tatal pentru ultima oara, Felicia trebuie sa ia taxiul spre aeroport, pentru ca Iulia, sora ei, care trebuia sa o duca cu masina, contramandeaza. Orasul este aglomerat si Felicia pierde avionul. Isi petrece ziua in aeroport, incercand sa-si rezerve un nou zbor, ingrijorata ca nu o sa ajunga la timp inapoi in Olanda sa-si ia copilul din tabara, suparata ca fostul ei sot nu poate sa o sprijine, (pentru ca are acum o alta familie), si iritata de prezenta mamei care, plina de bune intentii, incearca sa o sustina moral.
La capatul unei dupa-amiezi epuizante, Felicia alege sa zboare a doua zi si sa lase in grija fostului sot responsabilitatea luarii lui Marc din tabara. Familia se bucura ca Felicia urmeaza sa mai petreaca o seara acasa, tatal vede in asta un cadou neasteptat, dar Felicia decide sa scoata la suprafata toate problemele familiei, acumulate in ultimii aproape douazeci de ani”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Filmul de debut al lui Razvan Radulescu si al Melissei de Raaf a avut premiera in luna august a anului 2009 la Festivalul International de Film de la Sarajevo. In plus, “Felicia, inainte de toate” a castigat o mentiune speciala a juriului la Festivalul Filmului Francofon de la Namur. Tot in toamna anului trecut pelicula a fost prezentata in competitia oficiala a Festivalului Institutului American de Film.
La inceputul lunii iunie 2010, „Felicia, inainte de toate” a fost proiectat si la Festivalul International de Film Transilvania, de la Cluj, in cadrul competitiei oficiale unde a castigat 3 premii importante.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri