Arta Reciclata in parcurile din Bucuresti

12:06, 8 Iunie 2010 publicat în Entertainment

Mai multi artisti romani ii vor soca la propriu pe locuitorii Bucurestiului, pentru a transmite prin operele lor, importanta reciclarii si a grijei fata de natura. Instaltii facute din deseuri vor fi expuse pe tot parcursul verii in parcurile din Bucuresti, incepand cu Noaptea Galeriilor (11 spre 12 iunie 2010).

Proiectul "Arta Reciclata" este derulat de catre Fundatia Ratiu Romania si se inscrie in programul de Implicare Sociala prin Arta, initiat de fundatie.

Tineri artisti romani au fost invitati sa intervina in spatiul public prin crearea de instalatii in parcurile din Bucuresti, pentru a atrage atentia asupra nevoii de reciclare colectiva si asupra problemei cainilor fara stapan. Instalatiile artistice vor folosi ca material de lucru deseuri din plastic si aluminiu.

Citeste si:
Arta primăverii pe unghii: 30 de manichiuri superbe de primăvară,...
Arta primăverii pe unghii: 30...

Operele vor putea fi vizionate apoi, pentru prima data in cadrul Noptii Albe a Galeriilor (11 iunie), in parcurile Tineretului, Oraselul Copiilor, Carol si in interesectia Oltenitei cu Brancoveanu. Instalatiile vor ramane in spatiul public pe toata perioada verii, cand oamenii folosesc aceste spatii foarte frecvent.

In urma parteneriatului cu Modernism.ro si asocierii cu proiectul Puzzle Progress, au fost alese echipe de artisti care lucreaza cu materiale reciclabile si creeaza instalatii outdoor. Gunoaielor din parc li se pregateste o surpriza: „ Recycled Art / Arta reciclata”, scrie de altfel, Modernism.ro.

Citeste si:
Două miliarde de lămpi reciclate în Europa de asociațiile membre...
Două miliarde de lămpi...

Puzzle Progress este primul serial de arta contemporana romaneasca desfasurat in cateva episoade de prezentari work in progress. Primul episod este gazduit de Orange Concept Store, miercuri 9 iunie 2010 (Calea Victoriei, nr 41, Bucuresti). La fel de atractiv ca un show TV, Puzzle Progress imprumuta ceva din modul de mediatizare star system, de a promova artistii, nu doar lucrarile lor.

Arta Reciclata:

- in Parcul Tineretului:

Vlad Petri, Neli Gherman – "Copacul de plastic"
Impodobire a mai multi copaci cu sticle de plastic colorate viu.
Se atrage atentia asupra modului creativ in care pot fi folosite deseurile, dar se si trage un semnal de alarma - cum ar arata orasul daca ar fi plin de deseuri, daca in loc de frunze si fructe ar fi pet-uri?

- in Parcul Carol

Dan Vezentan striga: "Colorata maine-i gata!". Actiunea e de tip "Colorata maine-i gata", cu fotograf care face fotografii de parc, instant/polaroide cu cetatenii si familiile fericite, calare pe caprioara din can-uri, asa cum se intampla vara, la plaja. Pozele polaroide vor fi oferite cetatenilor imediat ce se pozeaza.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri