12:04, 6 Aprilie 2010 publicat în Entertainment

Femeile, chiar si femeile alfa, pot in sfarsit sa afle cum sa stapaneasca agresivitatea si sa canalizeze excelenta colegilor alfa! Aceasta carte mi-a aratat cum sa-mi valorific propriile abilitati si sa negociez eficient cu orice personalitate alfa.

O revelatie pentru personalitatile alfa de pretutindeni

Lumea afacerilor e plina de personalitati alfa, acestea fiind in mod definitoriu niste forte motrice, care isi asuma responsabilitati, obtin rezultate uimitoare si dau o imensa valoare organizatiilor lor. Insa multi dintre masculii alfa provoaca in jur, cu imprudenta, consecinte distructive. Adesea extrem de competitivi, beligeranti si nerabdatori, acesti lideri autoritari isi impovareaza uneori colegii si subalternii, in detrimentul propriilor cariere si al obiectivelor firmei.

Citeste si:
Interviu The Hush cu Anca şi Sabina Şercău – povestea unui brand...
Interviu The Hush cu Anca şi...

Cartea de fata "Sindromul masculului alfa" ofera o perspectiva profunda asupra factorilor ce sensibilizeaza o personalitate alfa si asupra modului in care poate fi gestionat mai eficient un comportament alfa — fie ca este cel propriu, fie ca ii apartine unui coleg sau sef. Autorii prezinta remarcabila dinamica a sindromului masculului alfa si definesc urmatoarele patru tipuri de personalitati alfa:


• comandantul — cainele din fruntea haitei, care poate fi un pit bull;
• vizionarul — visatorul ale carui viziuni se pot dovedi imposibile;
• strategul — geniul analitic care poate fi un atotstiutor incapatanat;
• executantul — soferul care isi poate conduce colegii si subalternii in stalp.

Propunand o larga varietate de exercitii si teste, liste de sarcini, sfaturi si rapoarte de evaluare, autorii arata, pentru toate tipurile de personalitate alfa, cum pot fi potentate atuurile lor esentiale si unice, limitandu-se in acelasi timp riscurile inerente.

Citeste si:
Tushar Advani, tânărul indian care ajută elevii români să...
Tushar Advani, tânărul indian...

Personalitatile alfa sunt resurse in mod natural valoroase. Prin intelegerea nuantelor fiecarui tip si prin ajustarea adecvata a comportamentului, acesti oameni pot deveni lideri mai eficienti, capabili sa optimizeze performantele proprii si pe cele ale echipei si organizatiei. De asemenea, cei care lucreaza cu sau pentru personalitati alfa vor descoperi cum pot sa directioneze excelenta acelor colegi si sa evolueze in preajma lor.

„Principiile din Sindromul masculului alfa sunt adevarate pentru mine si pentru toti liderii nostri. O cultura alfa sanatoasa promoveaza meritocratia intelectuala, permitand dezbateri intre lideri cu mintea deschisa, care pot accepta sa intre in dezacord public cu ceilalti sau sa fie corectati cand gresesc. Liderii nostri stiu ca trebuie sa provoace schimbarea starii de fapt, pentru a se asigura ca nu se invaluie in propriul succes.“ Michael Dell, Chairman, Dell Inc.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri