Majoritatea adolescentilor utilizeaza Internetul in scopul socializarii (91%) si descarcarii de muzica si alte materiale (82%). In privinta riscurilor folosirii internetului adolescentii identifica, la nivelul primei optiuni, materialele pornografice (aproximativ 93%). 18% dintre adolescenti afirma ca transmit informatii personale pe internet catre alte persoane, iar 14% poarta discutii cu persoane necunoscute.

Cercetarea in randul parintilor

-Cel mai bine cunoscut este termenul de e-mail si cel de chat – de peste jumatate dintre respondenti, in timp ce, oarecum paradoxal, cel de internet este cel mai putin cunoscut, dar aceasta nu ii impiedica pe parinti sa il foloseasca. Pentru mai mult de 50% dintre parinti internetul este un mijloc de a gasi informatii.

-Cu toate ca putin peste un sfert dintre parinti stiu/cred ca in Romania exista reglementari pentru protejarea copiilor fata de riscurile de pe internet, numai 8% dintre ei stiu cui sa raporteze un continut ilegal sau daunator copilului gasit pe internet.

-Din punctul de vedere al riscurilor asociate navigarii pe internet, in opinia parintilor cei mai expusi hartuirii sexuale sunt copiii de 15-17 ani (61.5%) si cei de 11-14 ani (56.4%), fetele fiind considerate a fi mai expuse solicitarilor sexuale decat baietii (59% fata de 10%), aceasta in conditiile in care 56% dintre parinti au fete.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari

-Frecventa utilizarii internetului de catre copii (35.5% din total, respectiv 42.3% dinntre cei care raspund la intrebare) este estimata de parinti a fi mai mica decat cea rezultata din chestionarele aplicate copiilor si adolescentilor (cu 12% in cazul copiilor si cu aproape 30% pentru adolescenti).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri