La doar 30 de km distanță de Hurghada se află un paradis de comori tropicale naturale care oferă calm, liniște sufletească și șansa de avea o vacanță memorabilă pentru întreagă familie.

Makadi Bay a fost construit în 2004 și a fost gândit de la început că fiind un loc perfect pentru distracție, dar și stațiunea în care luxul și confortul se îmbină perfect datorită numeroaselor resorturi, hoteluri, spa-uri și restaurante de aici plus accesul al numeroase atracții naturale, cum sunt plajele cu nisip fin și auriu și apa turcoaz a mării.

Turiștii au nenumărate opțiuni de distracție și relaxare în Makadi Bay, bijuteria Rivierei de la Marea Roșie. Contrastul frumos dintre apele turcoaz și peisajul maiestuos al deșertului dau naștere unui peisaj încântător care prezintă adevărata frumusețe tropicală a locului. La doar 30 de km distanță de Hurghada se află un paradis de comori tropicale naturale care oferă calm, liniște sufletească și șansa de avea o vacanță memorabilă pentru întreagă familie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Paradisul scufundărilor și sporturilor nautice

În apele de un albastru intens, extreme de cristalin, din Makadi Bay este raiul unor creaturi marine uluitoare și a recifelor de corali care trăiesc într-o deplină armonie, oferind spectacolul incredibil din adâncul marilor pe care cei norocoși au ocazia să îl urmărească. Sesiunile de snorkeling din Makadi bay reprezintă cel mai bun mod de a te relaxa în timp ce poți admira peisajul marin paradisiac din adâncul Mării Roșii.

Experiențe inedite în deșert: Plimbare cu cămilă și safari

Deșertul este un punct de atracție pentru fiecare turist care ajunge în Makadi Bay, iar cel mai bun mod în care poți explora frumusețile naturii de aici este prin intermediul unei plimbări cu cămila. Expediția pleacă din Makadi Bay și traversează partea de est a Saharei, iar sub lumina fabuloasă a soarelui de la răsărit și până la apus ai ocazia să savurezi fiecare moment și să privești uluit cât de încet trece timpul în acest ocean imens de nisip.

În atmosfera magică a maiestuosului cer înstelat de deasupra deșertului se află numeroase minuni ascunse care necesită explorare în cadrul unui safari, pentru a experimenta atracțiile locale și a face o incursiune în viața și cultura din aceste loc uluitor. Descoperirea asezămintelor beduine va fi cu siguranță unul dintre punctele culminante incursiunii aici. De obicei, turiștii au ocazia să întâlnească beduini care gătesc pentru oaspeții lor preparate tradiționale, cum ar fi plăcintă de pui, kofta, orez și cartofi. Preparatele au la bază doar ingrediente naturale. Dacă ajungi în vizită în locurile acestea, nu rata pâinea coaptă, ceaiul tradițional pe care îl prepară beduinii și alte feluri surprinzătoare. Fiecare vizită, în locurile în care trăiesc beduinii se lasă cu un minunat spectacol oriental cu cântece folclorice tradiționale.

Descoperă Aswan & Abu Simbel

O vizită în orașul de aur Aswan este ocaiza perfectă pentu a descoperi locuri cu o încărcătură istorică aparte. Printre minunile pe care le poți admira aici se numără templul Philae locul de închinare al zeiței maternității Isis, templul dublu al lui Kom Ombo, magnificul templu Edfu, încântătorul muzeu Nubian care adăpostește o serie de artefacte și exponate încântătoare

Templul Abu Simbel imortalizează identitatea și moștenirea lui Ramses cel Mare. Templul a fost foarte faimos când a fost înlocuit de un nou sit la mijlocul anilor '60, la inițiativa UNESCO în cea mai provocatoare operațiune de salvare arheologică din istoria modernă.

O călătorie în antichitate: Luxor

Un tur de o zi întreagă în superbul orașul cu o sută de porți, Luxor, este o călătorie în vremuri străvechi pe care niciun turist nu ar trebui să o rateze. Incursiunea în istoria acestor locuri te va impresiona și te va îmbogăți sufletește. Vizita în Luxor îți va dezvălui toate poveștile minunate ale marelui templu Karnak, frumosului templu Hatshepsut, Valea Regilor și numeroase construcții arheologice care au un farmec aparte.

Plajele superbe din Makadi Bay

În Makadi Bay sunt multe plaje uluitoare, cu nisip fin și auriu și apă turcoaz, mixul perfect pe care îl caută fiecare turist care dorește o vacanță de relaxare de acest tip. Însă Makadi Bay rămâne în principal o destinația preferată de cei care sunt împătimiți de sporturi nautice și de scufundări, oferind o manieră unică și interesantă de a explora recifele de corali, peștii colorați și speciile rare de viețuitoare subacvatice care trăiesc în acest ecosistem ce merită explorat de cei dornici să se aventureze în adâncurile marii.

Foto fr si main: De la Limpopo /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri