KINOdiseea este primul festival international de film pentru copii organizat in Romania dupa 1989, dedicat celor mai tineri spectatori (6 - 12 ani), ce isi propune sa revitalizeze filmul autohton pentru copii si sa ofere o experienta cinematografica alternativa la productiile hollywoodiene de serie.

Compania de teatru DellArte va invita la festivalul de film pentru copii KINOdiseea, in calitate de partener al evenimentului, in perioada 22-27 septembrie. Membrii trupei si invitatii lor vor prezenta publicului momente de magie, teatru de papusi, prestidigitatie si comedie in deschiderea si in inchiderea festivalului.

Primul spectacol a avut loc marti, 22 septembrie orele 17:00, la cinematograful Gloria. Bloop. O lume extraterestra este o poveste amuzanta despre aventura, dragoste si prietenie. Capitanul Max Trey este trimis intr-o misiune simpla de recunoastere pe planeta Eris. Calatoria acestuia ia insa o intorsatura neprevazuta cand Trey descopera pe planeta o civilizatie extraterestra misterioasa. Creaturile devin prea curioase si intalnirea de gradul III il poate costa viata pe Capitan.

Spectacolul propus imbina elemente precum comedia sau teatrul cu lumina neagra (blacklight), pastrand astfel atmosfera creata de filmele din festival.

Distributie: Ana Craciun, Geo Constantinescu, Smaranda Gabudeanu

Tot la cinematograful Gloria, duminica, 27 septembrie, orele 17:30, membrii trupei DellArte impreuna cu Looney si Aciel prezinta MAGIC & PUPPETS, un moment ce imbina numere de magie cu comedie, papusi si prestidigitatie.

Pe toata durata festivalului, alaturi de DemoShot FX TEAM, DellArte aduce o galerie de personaje memorabile ale cinematografiei mondiale. Fratii Auguste si Louis Lumire, Frankenstein, Dracula, Charlie Chaplin, Marylin Monroe, Betty Boop si altii vor sosi pe scena Festivalului de Film KINOdiseea. Copiii vor fi intampinati de aceste personaje, care vor asigura distractia celor mici in pauzele dintre filmele prezentate in cadrul festivalului.

Personajele vor asigura amuzamentul copiilor si la balul mascat care va avea loc duminica, 27.09, ora 18:00, la Muzeul Taranului Roman.

KINOdiseea este primul festival international de film pentru copii organizat in Romania dupa 1989, dedicat celor mai tineri spectatori (6 - 12 ani), ce isi propune sa revitalizeze filmul autohton pentru copii si sa ofere o experienta cinematografica alternativa la productiile hollywoodiene de serie. Organizat de catre Asociatia Culturala SCRIPT si Metropolis Film, festivalul se desfasoara intre 22 - 27 septembrie 2009, la Muzeul Taranului Roman si Cinema Gloria din Bucuresti.

Compania de teatru DellArte, a fost infiintata de Mihai Gruia Sandu in 2006 si este formata din artisti profesionisti, absolventi ai Universitatii Nationale de Arta Teatrala Si Cinematografica. Spectacolele puse in scena de companie includ teatru de animatie, tehnici de de teatru SF, teatru mecanic, black-light theatre Si teatru fluid, ce au rolul de a elimina barierele dintre arta actorului, arta teatrului de animatie, muzica, dans, multimedia.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri