Eurovision este un concurs international care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Cu toate ca luminile s-au stins, show-ul s-a incheiat, laudele si criticile primite si digerate, iar invingatorii editiei 2009 a Eurovisionului si-au ridicat de mult trofeele, sunt unele lucruri din istoria acestei competitii care merita sa fie stiute.

Navigand pe internet, am cules cateva date si fapte extrem de interesante din istoria acestei competitii. Vi le prezentam si voua:

Asadar, stiati ca:

In ciuda acuzatiilor fondate sau nefondate de playback, de voturi bazate pe favoritisme, de promovare a muzicii de slaba calitate, Eurovision-ul a devenit de-a lungul timpului un concurs prestigios, cu traditie in Europa, urmarit anual de peste 100 milioane de oameni. Spre exemplu, editia 2008 a concursului a fost urmarita de aproximativ 105 milioane de oameni.

Prima editia a Eurovisionului s-a tinut in 1956, in Elvetia. In 1956, concursul numara 14 participanti ce interpretau in patru limbi si anume: daneza, germana, franceza, italiana. In 2009, la competitie concurau 42 de participanti, interpretand in 16 limbi.

Formatia ABBA a castigat concursul din 1974 care a avut loc in Brighton. In acel an, concursul a fost organizat in Marea Britanie doar din cauza faptului ca Luxemburg, tara castigatoare a competitiei din 1973, a refuzat sa fie gazda evenimentului doi ani consecutiv.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Marea Britanie a castigat concursul Eurovision de 5 ori, insa s-a plasat pe locul al II-lea de nu mai putin de 15 ori.

Cele mai multe puncte acumulate vreodata la un concurs Eurovision si anume 292 au fost acordate unui grup rock finlandez Lordi pentru melodia “Hard Rock Hallelujah”.

Castigatorii competitiei din 1969 au acumulat doar 18 puncte. Intre timp, metoda de votare s-a schimbat astfel incat in ziua de astazi este imposibil ca vreun participant sa acumuleze un numar atat de mic de puncte.

Pana in prezent au fost 53 de competitii, insa 56 de castigatorii (in 1969 patru tari s-au plasat la egalitate cu 18 puncte). Pentru ca nu exista nicio regula sau un criteriu de departajare in cazul in care ar fi existat mai multe tari cu acelasi numar de puncte, toate cele patru tari; Franta, Olanda, Spania si Marea Britanie au fost declarate castigatoare.

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Dantela – din nou în tendințe pentru sezonul cald Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Eurovisionul a constituit o lampa de lansare pentru multe din vedetele de talie mondiala. Nume precum Sandie Shaw (Puppet on a String, 1967), LuLu (Boom Bang a Bang, 1969), Dana (All kinds of Everything, 1970), Abba (Waterloo, 1974), Brotherhood of Man (Save all your Kisses for Me, 1976), Bucks Fizz (Making your Mind Up, 1981), Celine Dion (ne Partez pas sans Moi, 1988), Nicole (Ein bißchen Frieden (A Little Peace), 1982) and Dana International (Diva, 1998) au devenit celebre castigand aceasta competitie muzicala.

Tara cu cele mai multe competitii Eurovision castigate este Irlanda. Irlanda a castigat concursul de 7 ori, respectiv 4 ani la rand in intervalul 1992-1996. De asemenea, in 1997, Irlanda a ocupat un loc secund.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri