Unul dintre cele mai importante si mai controversate staruri ale anilor `90, Sinead O'Connor a schimbat irevocabil imaginea femeii in muzica rock, depasind stereotipurile, fiind prima si in multe feluri si cea mai influenta dintre vedetele feminine care au facut ceva in aceasta directie.

Impetuoasa si lipsita de tact tunsoarea zero, atitudinea agresiva, si garderoba fara forme, o manusa aruncata culturii populare care impusese egalitatea intre notiunile de feminitate si sexualitate Sinead O'Connor a pornit o revolta care a deschis drumul pentru o intreaga serie de artisti, de la Liz Phair la Courtney Love si Alanis Morisette: nu un obiect sexual, ci un artist serios.

S-a nascut in Irlanda, pe 8 decembrie 1966. Copilaria ei a fost pe alocuri traumatica: parintii au divortat cand avea 8 ani. Mai tarziu, Sinead a afirmat ca mama ei, moarta intr-un accident auto in 1985, abuza frecvent de ea. Dupa ce a fost exmatriculata de la Scoala Catolica, a fost arestata pentru furt din magazine si a fost inchisa intr-un centru de reabilitare.

La varsta de 15 ani, este remarcata de Paul Byrne, tobosarul trupei irlaneze In Tua Nua, cunoscuti protejati si colaboratori ai trupei U2. Dupa ce scrie, in colaborare cu membrii trupei, single-ul "Take My Hand," Sinead O'Connor paraseste scoala pentru a se dedica unei cariere muzicale si incepe sa cante in cafenele; studiaza ulterior canto si pianul la Dublin College of Music, si se intretine livrand telegrame.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil! Smiley se mută în America. Adevăratul motiv pentru care părăsește România Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Semneaza un contract cu Ensign Records in 1985 si se muta la Londra. In anul urmator, isi face debutul pe soundtrack-ul filmului The Captive, impreuna cu chitaristul U2, The Edge. Isi produce primul album, intitulat The Lion and the Cobra, cu trimitere la Psalmul 91, desemnat drept unul dintre cele mai reusite albume de debut ale anului 1987. Hiturile Mandinka si Troy sunt indelug difuzate de posturile de muzica alternativa. Chiar de la inceputul carierei, Sinead O'Connor este o figura controversata; in interviurile ce urmeaza lansarea LP-ului, apara actiunile IRA, ceea ce ii atrage nenumarate critici. Isi distruge multe relatii in industria muzicala dupa ce-i ataca pe cei de la U2, a caror muzica o numeste bombastica.

In 1990 lanseaza albumul I Do Not Want What I Haven't Got, inspirat de destramarea mariajului sau cu muzicianul John Reynolds. Propulsat de single-ul "Nothing Compares 2 U," preluat de la la Prince, albumul a impus-o drept un star cu drepturi depline. Albumului ii urmeaza insa din nou o perioada controversata; reintra in atentia tabloidelor datorita relatiei cu cantaretul de culoare Hugh Harris si convingerilor sale politice declamate raspicat. Pe taramuri americane, este de asemenea prost vazuta dupa ce refuza sa apara la emisiunea Saturday Night Live a canalului NBC si isi retrage numele din competita pentru Grammy Awards, desi primise 4 nominalizari. Lanseaza Am I Not Your Girl? in 1992. Cand in cele din urma apare la Saturday Night Live, Sinad O'Connor isi incheie reprezentatia sfasiind o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea, ceea ce atrage asupra ei un val de oprobiu public nemaintalnit.

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Prestige Orchestra lansează „DREAMS COME TRUE”, un concept de show unic în România NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri