Cititi cartea care a inspirat celebrul film "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass." Este povestea uluitoare a personajului real Hugh Glass, vanator de blanuri si pionier al Frontierei Americane.

Cartea The Revenant: Legenda lui Hugh Glass este disponibila pe site-ul Libris.ro

„O teribila poveste despre tradare." - The Washington Post Book World

Suntem in anul 1823 si vanatorii de blanuri ai Companiei Rocky Mountain Fur duc o viata brutala de frontiera. Hugh Glass e unul din cei mai buni oameni ai Companiei, un neinfricat pionier al frontierei, specialist in gasirea urmelor.

Dar o misiune de cercetare il aduce fata in fata cu un urs grizzly, care il mutileaza groaznic, iar ceilalti nu mai spera ca el sa supravietuiasca. Doi oameni ai Companiei sunt desemnati sa aiba grija de Glass pana moare. Insa dupa ce acestia il jefuiesc si-l abandoneaza, pe Glass il tine in viata o singura dorinta: razbunarea. Cu un curaj si o hotarare iesite din comun, omul muntilor parcurge, mai intai taras, sute de kilometri din frontiera americana neexplorata.

Bazat pe fapte reale, Razbunatorul. Legenda lui Hugh Glass e o poveste remarcabila despre obsesie, vointa umana impinsa pana la limite si despre cat de departe poate duce setea de razbunare.

"Razbunatorul. Legenda lui Hugh Glass" are toate elementele unui roman clasic de aventuri, oferind forta si vitalitate povestii dramatice a vanatorului Hugh Glass, pe care nici macar o ursoaica grizzly nu a reusit sa-l omoare. -- Craig Johnson, autorul seriei Walt Longmire

Una dintre cele mai impresionante legende despre Vestul Salbatic. - The Salt Like Tribune

„Mormaitul crescu in intensitate, in timp ce ursoaica intra in luminis. Isi tinea ochii negri atintiti asupra lui Glass si capul plecat la pamant, in timp ce adulmeca mirosul strain, un miros care se amesteca acum cu cel al puilor ei. Ursoaica il infrunta direct, cu trupul rasucit si incordat ca un arc puternic de trasura. Glass se minuna de muschii incredibili ai animalului. Picioarele groase din fata se continuau cu umeri masivi, iar deasupra de tot era cocoasa argintie care facea din ea un grizzly."

Autor: Michael Punke. Cartea a aparut la editura Trei.

* Michael Punke este ambasador al Statelor Unite la Organizatia Mondiala a Comertului din Geneva, Elvetia. De asemenea, a activat in cadrul Consiliului National de Securitate de la Casa Alba si la Capitol Hill. A fost corespondentul pe subiecte istorice al revistei Montana Quarterly si profesor la Universitatea din Montana. Michael Punke este si autorul a doua carti de nonfictiune: Fire and Brimstone: The North Butte Mining Disaster of 1917 si Last Stand: George Bird Grinnell, the Battle to Save the Buffalo, and the Birth of the New West. Locuieste in Montana.


Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri