S-a nascut cu o paralizie severa in anul 1921, dar cu toate acestea, Paul Smith (sept.1921- iun.2007) a creat sute de opere de arta in-cre-di-bi-le, folosindu-se de o masina de scris si de… un deget. Ne-a ramas opera sa care continua sa uimeasca o lume intreaga.

Masina de scris a devenit legatura lui cu lumea exterioara si l-a ajutat pe Paul sa se exprime asa cum nimeni nu a mai facut-o pana acum, lucrand la opere minutioase impresionante. Nimeni nu a crezut ca v-a supravietui intr-atat incat sa invete ceva. I-au trebuit 16 ani pana sa invete sa vorbeasca si tot cam atat pana sa invete sa mearga.

Paul si-a petrecut majoritatea anilor de viata intr-un camin pentru persoane cu dizabilitati si nimeni nu credea ca el, un iliterat ar putea crea minuni cu ajutoul unei masini de scris. Tehnica pe care a perfectionat-o Paul de-a lungul timpului este unica, pentru ca el este unic. Nimeni nu mai poate sa „picteze” asa. Paul a creat timp de 70 de ani si si-a perfectionat tehnica creand sute de opere de arta facute cu un singur deget.

Citeste si:
Din 1 iunie, ”Arta cucerește Bucureștiul!” – Muzeul din Metrou
Din 1 iunie, ”Arta cucerește...

Paul era si un om foarte spiritual si era convins ca acest talent era un dar de la Dumnezeu. In reportajul de mai jos, realizatorul, impresionat, spune ca stand de vorba cu Paul si intelegand dorinta lui de a crea, a putut sa inteleaga „de ce Paul a venit pe lume, de ce noi suntem pe lume.”

Citeste si:
LONCOLOR o susține pe ROXEN la Eurovision Song Contest 2021
LONCOLOR o susține pe ROXEN...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri