Exista inca o mare confuzie in ceea ce priveste grasimile bune si cele rele, fapt reflectat in alimentele pe care oamenii le consuma. De asemenea, studiile au demonstrat ca in multe tari calitatea grasimilor consumate nu respecta actualele recomandari nutritionale internationale

Principala concluzie formulata la Reuniunea Internationala a Expertilor in Nutritie, care a avut loc in perioada 1-2 februarie 2009 la Barcelona, este aceea ca, in alimentatie, calitatea grasimilor consumate are o importanta majora. Reuniunea a avut drept tema “Insemnatatea pentru sanatate a calitatii grasimilor din alimentatie” si a reunit 40 de experti din 25 de tari, care se numara printre liderii mondiali in domeniul alimentatiei, hranei si sanatatii.

“Cele mai recente studii prezentate la Barcelona au aratat ca exista inca o mare confuzie in ceea ce priveste grasimile bune si cele rele, fapt reflectat in alimentele pe care oamenii le consuma. De asemenea, studiile au demonstrat ca in multe tari calitatea grasimilor consumate nu respecta actualele recomandari nutritionale internationale”, a declarat profesorul Ricardo Uauy, presedintele Uniunii Internationale pentru stiinte Nutritionale (IUNS).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

“In cadrul reuniunii am cazut de acord asupra recomandarilor nutritionale privind calitatea optima a grasimilor in alimentatie, raportandu-ne la consensul international la care cercetatorii au ajuns recent. in concordanta cu misiunea IUNS, vom demara un program de comunicare a acestor recomandari atat catre profesionistii in nutritie, dar si catre publicul larg. Actiunile noastre vor avea in vedere motivarea publicului de a-si insusi recomandarile si de a le pune cu usurinta in practica.”, a continuat profesorul Uauy.

Romania a fost reprezentata la reuniune de catre profesorul Dan Mircea Cheta, presedintele Fundatiei pentru Alimentatie Sanatoasa si Director de Cercetare al Institutului pentru Diabet, Nutritie si Boli Metabolice “N.C. Paulescu”. “Luand in considerare patologia existenta in Romania, estimez ca la noi in tara situatia privind calitatea grasimilor consumate este similara cu cea reflectata in studiile prezentate la Barcelona. Intentionez sa comunic si colegilor mei concluziile acestei intalniri, urmand ca dupa aceea sa le analizam cu atentie, tinand cont si de particularitatile tarii noastre in privinta alimentatiei.”, a declarat acesta.

Cele mai scumpe ouă de Paște. În ferme se vând cu 65 de bani bucata, în magazine și piețe cu 55% mai mult Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

Reuniunea Internationala a Expertilor reprezinta primul pas al unei campanii globale ce vizeaza informarea consumatorilor privind consumul de grasimi pentru ca acestia sa faca alegerile benefice pentru sanatate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri