Cum sa ne marturisim iubirea. Secretele relatiei de durata

12:03, 11 Martie 2014 publicat în Entertainment2 share-uri

'Femininul este fara limite, are un vis absolut, de eternitate, de plenitudine; se teme de carnalul prea limitat. Masculinul a interiorizat caderea, pierderea iremediabila a paradisului; stie care sunt tradarile posibile.'

Aceasta carte face parte din colectia Seria Jacques Salome a editurii Curtea Veche.

„Femininul vrea mai intai sa fie restaurat printr-o recunoastere si o consideratie care ar veni din exterior, de la Celalalt. Femininul cauta confirmarea sinelui ca persoana intreaga, aleasa, unica. Aceasta recunoastere este mai importanta decat satisfactia fizica; ea trece cu mult inaintea placerii.

Femininul este fara limite, are un vis absolut, de eternitate, de plenitudine; idealizeaza dragostea in aspectele sale cele mai putin sexuale; se teme de carnalul prea limitat.

Citeste si:
Editura Publisol lansează Colecția FeminIN - 10 capodopere ale...
Editura Publisol lansează...

Femininul asteapta ca Fat-Frumos, Mos Craciun, Unicul sa-l faca sa capete valoare si forma, aducandu-i omagiu.

Masculinului ii place sa vada, el se bucura de frumusetea imediata. Cuvintele nu-i sunt necesare pentru a-si exprima emotiile.

Citeste si:
 Top 5 accesorii pentru rochii de seară
 Top 5 accesorii pentru...

Masculinul are simtul limitelor, al timpului, al realitatilor distincte. El se lasa foarte putin dus pe aripile nebuniei, este constient si de indoielile sale, si de efemeritatea lucrurilor. Recunoaste instinctiv puterea de distrugere a timpului, incertitudinea momentelor si a viitorului.

Masculinul a interiorizat caderea, pierderea iremediabila a paradisului; stie care sunt tradarile posibile. Este capabil, uneori, sa traiasca intens clipa si chiar plenitudinea momentului.“ - Jacques Salome, Sylvie Galland, Cum sa ne marturisim iubirea

Jacques Salome

Jacques Salome este psihosociolog, formator, scriitor si poet. Si-a obtinut licenta in psihiatrie sociala la Ecole Pratique des Hautes Etudes en Sciences Sociales (Paris). Este fondatorul Centrului de formare in relatii interumane „Le Regard fertile“ de la Roussillon-en-Provence, unde preda o buna parte dintre cursurile de formare. A predat timp de 15 ani la Universite de Lille III.

A format pana in prezent peste 40.000 de asistenti sociali, medici, psihologi si consultanti. A tinut conferinte si cursuri de formare si are discipoli (moderatori in metoda Espere si formatori de moderatori) in Franta, Belgia, Quebec, Elvetia, Insulele Reunion.

Este autor a peste 30 de carti, coautor al unor lucrari de referinta despre comunicare si cuplu, teoretician in cadrul Asociatiei pentru Comunicare Relationala prin Ascultare Activa. Cartile sale au fost traduse in 27 de limbi, inclusiv in limba romana: Vorbeste-mi… am atatea sa-ti spun, Curajul de a fi tu insuti, Mami, tati, ma auziti?, Singuratatea in doi nu e pentru noi, Daca m-as asculta, m-as intelege (in colaborare cu Sylvie Galland) si Ce-ar fi daca ne-am inventa propria viata.

Sylvie Galland - este psihoterapeut, a fost directoare a Centrului de psihoterapie pentru copii de la Spitalul din Lausanne. Este o mai veche colaboratoare a lui Jacques Salome, impreuna cu care a mai publicat Memoires de l’oubli (Editions Jouvence) Si je m’ecoutais je me comprendrais (Editions de l’Homme). Cartea de fata este a doua traducere a ei publicata la Curtea Veche Publishing.


Cartea este disponibila pe elefant.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri