Carte: Pleaca repede si intoarce-te tarziu

12:10, 16 Octombrie 2008 publicat în Entertainment

"Pleaca repede si intoarce-te tarziu" este primul titlu tradus in romaneste al celui mai bine vandut autor de romane politiste din Franta. Un thriller ingenios si in acelasi timp o meditatie asupra simbolurilor, comunicarii si lipsei de comunicare

Pleaca repede si intoarce-te tarziu, roman ce totalizeaza vanzari de peste cinci milioane in Franta roman premiat cu Prix des libraires, Grand prix des lectrices de Elle, Prix du meilleur polar francophone si Deutscher Krimipreis -- este primul titlu tradus in romaneste al celui mai bine vandut autor de romane politiste din Franta.

A fost desenat cu grija, noaptea, pe treisprezece usi ale unor apartamente din arondismentul 18: un 4 inversat, insotit de literele CLT. Comisarul Adamsberg fotografiaza acest simbol enigmatic, dar nu stie ce sa creada: un simplu grafitti sau o amenintare? La celalalt capat al orasului, un marinar breton reconvertit in crainic local gaseste in cutia lui mesaje ciudate care prevestesc epidemii si haos. Curand, apare dovada ca Europa nu s-a schimbat prea mult in ultimii 700 de ani, iar europenii aproape deloc...

"Penumbra, tensiune, excentricitate. Romanul lui Vargas propune o explorare uimitoare a fetei intunecate a Parisului." (Guardian)

Citeste si:
Artizani autentici, material eco din pânză și bumbac: IA românească...
Artizani autentici, material...

"Un thriller ingenios si in acelasi timp o meditatie asupra simbolurilor, comunicarii si lipsei de comunicare." (The Washington Post Book World)

"Fascinant, fantastic, inclasabil, stralucitor... Cititoarele nu fac economie de laude la adresa lui Fred Vargas. Sa recunoastem ca nici autoarea nu face economie de mijloace: ne lipeste de fotolii, cu cartea ei în maini." (Elle)

Citeste si:
Sfaturi pentru a evita un stil de viață monoton
Sfaturi pentru a evita un...

Autor: Fred Vargas

Traducere de Ileana Cantuniari

Editura Humanitas


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri