Peisaje de vis, personaje memorabile, repere ale unei culturi insolite si un erou exceptional.

Japonia, 1603. Tara isi revine cu greu dupa razboiul sangeros incheiat cu instaurarea shogunatului Tokugawa. Undeva in munti, langa satucul Suzaka, roninul Matsuyama Kaze descopera la o rascruce cadavrul unui negustor ucis cu o sageata. Un incident aparent neinsemnat intr-o epoca sangeroasa, dar Kaze vede dincolo de aparente. Sageata este lucrata cu o mare finete, iar taranii spun ca mortul a fost adus de un demon.

Ciudatul senior al tinutului, interesat mai degraba de teatrul Nō si de obiceiurile rafinate din perioada Heian, gaseste imediat un tap ispasitor. Intrigat, samuraiul ratacitor se hotaraste sa-si intrerupa calatoria. Sufletul ii cere sa afle adevarul pentru a salva un nevinovat, datoria ii dicteaza sa-si continue misiunea, asa cum le-a promis defunctilor sai stapani.

Trei romane sub aceeasi coperta -- unul politist, unul istoric si unul de aventuri --, Moarte la rascruce descrie magistral Japonia uimitoare de la inceputul secolului al XVII-lea si singuratatea unui samurai legat pe viata de o datorie de onoare.

"Mister si numeroase elemente fascinante din educatia samurailor, din religia, structura sociala si cultura nipona… O lectura de capatai pentru amatorii de romane politiste si romane istorice." (Library Journal)

"Proza este fluida si eleganta chiar atunci cand sunt descrise scene de lupta sangeroase. Bonus pentru cititori: un haiku la inceputul fiecarui capitol." (Booklist)

"Peisaje de vis, personaje memorabile, repere ale unei culturi insolite si un erou exceptional." (Los Angeles Times)

Autor: Dale Furutani

Traducere de Andrei Razdolescu

Editura Humanitas


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri