17 Iunie 2013 publicat în Entertainment 11 share-uri

3 carti de referinta ce prezinta destinul a 3 femei exceptionale ale istoriei, cu un destin extraordinar: Mata Hari, Imparateasa Sissi a Austriei si Elisabeta I!

Sissi. Imparateasa Austriei

In paginile acestei carti o veti descoperi pe femeia Sissi, cu multe calitati si cu defecte, dar si pe imparateasa Elisabeta, care apartine istoriei.

In anul 1898 Elisabeta, imparateasa Austriei si regina Ungariei, a fost asasinata la Geneva de un anarhist italian. De atunci, Sissi a devenit un mit. Suverana bizara si solitara, de o frumusete legendara, a inspirat poeti, pictori si cineasti.

Criticata la Viena, venerata la Budapesta, mai lucida decat multi diplomati ai vremii in privinta conflictelor din Balcani, a fost un permanent sprijin pentru sotul ei, imparatul Franz Joseph.

„Nu am avut decat o preocupare: sa o fac pe regina sa traiasca din nou, reconstituind cu maximum de minutiozitate viata ei iesita din comun, deoarece acest «inventar» al Europei de ieri, care este azi fragmentata, apartine memoriei noastre. Inainte de a judeca, se cuvine sa cunoastem aceasta viata. Am incercat sa o reconstitui pas cu pas, fara a o izola de context, adeseori hotarator. (...)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Am inteles mai bine fascinatia pe care o exercita imparateasa Elisabeta de peste 100 de ani. Am vrut sa ii deslusesc viata, inceputa ca o opereta si terminata ca o tragedie, si am incercat sa ii inteleg caracterul (...). Mi s-a parut ca a venit momentul sa prezint portretul unei femei de neuitat.“ - Jean Des Cars

Autor: Jean Des Cars;

Carte aparuta la editura Corint, disponibila pe Elefant.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri