10 Iunie 2013 publicat în Entertainment 79 share-uri

Ce sunt iluziile?... Iluziile ne pacalesc sa credem ca ceva este diferit de ceea ce exista in realitate, astfel ceea ce vedem este diferit de realitatea fizica.

Totusi, cuvantul iluzie provine din latinescul "illudere", care inseamna „a rade de”, pentru ca intr-adevar, iluziile optice sunt o adevarata provocare la adresa creierului si ochilor nostri si de cele mai multe ori ne pacalesc si... ne amuza.

In neurostiinta este admis faptul ca tot ceea ce experimentam este o "plasmuire a imaginatiei" noastre. Chiar daca senzatiile noastre par foarte clare si ca nu ne insala, ele nu reproduc in mod necesar realitatea fizica a lumii inconjuratoare.

Desigur, multe experiente din viata de zi cu zi sunt reflectate prin intermediul diversilor stimuli pe care ii receptam prin intermediul creierului, dar aceeasi maisnarie neuronala care interpreteaza inputurile senzoriale este de asemenea responsabila pentru visele noastre, deziluziile si pierderea de memorie, scrie Scientific America.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A contat cine a zbierat mai tare Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Iluziile ne demonstreaza faptul ca uneori, realitatea nu este ceea ce pare!

1.

Ce vezi in aceasta imagine?

Ok... probabil ca imaginea iti sugereaza un cuplu intr-o ipostaza erotica! In mod foarte interesant, insa, cercetarile au aratat ca cei mici, copiii nu vad aceasta scena fiindca ei nu au nimic in memorie care poate sa fie asociat cu aceasta imagine. Ei vad in aceasta imagine, delfini! Noua delfini negri.

Acum ca stii acest lucru, ii poti vedea? Daca nu, haide sa te ajutam. Uita-te la spatiul negru dintre capul ei, bratul drept si palma. Coada unui delfin este chiar in jurul gatului ei.

Uita-te acum la coapsa stanga, acolo vei mai vedea un delfin. Si apoi si pe ceilalti...


Sursa iluziei si explicatia: www.123opticalillusions.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri