27 Martie 2013 publicat în Entertainment 26 share-uri

Febra Flash mob incepe din ce in ce mai mult sa cucereasca Romania si, in ultimii ani au avut loc si aici multe astfel de actiuni care au adunat aprecierea a milioane de oameni, in tara dar si in afara ei.

Cei care au avut norocul de a fi fost surprinsi de un flash mob se pot considera foarte norocosi. Flash mobul ii impresioneaza atat pe cei care participa la o astfel de manifestare, dar si pe spectatorii ocazionali.

Inainte de a va prezenta 3 dintre cele mai reusite astfel de manifestari care au avut loc la Bucuresti, veti fi de acord, trebuie sa intram putin in istoria acestei forme de interventie in spatiul public:  “Flash mob” este un termen care provine din limba engleza si este compus din doua cuvinte “flash”, adica "licarire" si “mob” – adunare. Nu este foarte greu sa intuim ca este vorba despre oameni care se aduna “din senin” pentru a fi impreuna, pret de cateva momente.

Flash mobul este recunoscut ca o forma de arta, se desfasoara in spatiile publice cu scopul de a transmite diverse mesaje. Mai multi oameni se aduna pentru a se exprima pentru o perioada scurta de timp - de obicei cateva minute si apoi parasesc cu repeziciune locul adunarii, spre surprinderea celor prezenti in acel spatiu public.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu meriți oameni nepregătiți să te iubească! Alege-te întotdeauna pe tine! Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi... MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Manifestarile sunt artistice, si uneori au un caracter satiric, de cele mai multe ori scopul este chiar acela de a bine-dispune, dar exista si foarte multe flash moburi care incearca sa atraga atentia asupra unor cauze sociale sau ecologice.

Primul flash mob s-a intamplat in anul 2003, in Manhattan, cand Bill Wasik, jurnalist la Harper’s Magazine a avut ideea de a aduna mai multi oameni laolalta, intr-un experiment social, cu scopul de a-i confuza pe ceilalti. Astfel au inceput sa circule mesaje de la themobproject@yahoo.com, prin care oamenii erau invitati sa se alature unei miscari originale. De atunci, intreaga lume este invadata de astfel de manifestari inedite.

Unul dintre cele mai celebre flash-moburi - Gara Centrala din New York:

Tehnologia este foarte importanta in organizarea flash-moburilor. Oamenii afla prin intermediul mijloacelor de comunicare in masa, prin e-mail, facebook sau sms despre locul de desfasurare al actiunii si uneori, daca este cazul, afla despre locul repetitiilor pentru flash mob. Astfel, in ultimii ani, flash moburile au cuprinsa intrega lume si ne surprind cu o energie aproape magica.

Alexandrion Group a premiat tineri sportivi cu performanţe remarcabile la 9 discipline, în cadrul Galei Trofeelor Alexandrion 2023 Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui) adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Foto fr si main: By Andy Shell /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri