12:07, 31 Iulie 2008 publicat în Entertainment

Dr. Gary Chapman si psihologul Jennifer Thomas subliniaza nevoia de a invata "limbajul" persoanei fata de care iti ceri iertare: unii poate nu cer decat parere de rau din partea ta, in timp ce altii pretind sa iti asumi responsabilitatea sau sa repari lucrurile

Mark Twain obisnuia sa spuna ca poate trai timp de doua luni doar auzind un compliment. Aprecierea verbala poate sa insemne enorm pentru o persoana, iar câteva cuvinte altfel foarte banale, precum „iti sta foarte bine imbracata asa“ sau „Esti cel mai bun bucatar din lume“, pot fi suficiente pentru ca cineva sa se simta iubit.

Asa cum exista un limbaj distinct prin care iti exprimi iubirea, la fel exista si un limbaj aparte prin care iti ceri iertare. Dr. Gary Chapman, autorul bestsellerului Cele cinci limbaje ale iubirii, si psihologul Jennifer Thomas subliniaza nevoia de a invata „limbajul“ persoanei fata de care iti ceri iertare: unii poate nu cer decat parere de rau din partea ta, in timp ce altii pretind sa iti asumi responsabilitatea sau sa repari lucrurile. E nevoie deci de stiinta si pricepere pentru a ajunge la inima celuilalt si pentru a restabili intelegerea.

Cele cinci limbaje ale scuzelor este un ghid esential pentru oricine doreste sa isi imbunatateasca relatiile cu partenerul de viata, familia sau prietenii.

Citeste si:
Ponytail – o coafură actuală. Cum să obții o coadă sleek în doar...
Ponytail – o coafură actuală....

Pentru ca toti ne nastem, crestem, ne indragostim, ne casatorim, iubim, inselam, facem copii, divortam, plângem, uitam si iertam. Pentru ca suntem singuri sau impreuna, pentru ca suntem parinti sau copii, pentru ca ne pasa de cine suntem, de cei din jur, si mai ales pentru ca fiecare dintre noi are o familie pe care o iubeste si vrea sa o protejeze.

O colectie intima de sfaturi, probleme si solutii pentru fiecare membru al familiei; o familie cu adevarat fericita.

Citeste si:
COPACUL  - o carte pentru copii, un manifest pro natură
COPACUL  - o carte pentru...

Autori: Gary Chapman & Jennifer Thomas

Traducere de Rafael Cristian Cirlig

Editura Curtea Veche


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri