8 simboluri sacre ale iubirii si cele mai frumoase citate despre iubire

12:02, 14 Februarie 2013 publicat în Entertainment93 share-uri

Dintre toate sentimentele, iubirea este cu siguranta, cea mai nobila, mai pura. Incearca sa integrezi in viata ta simbolurile acestea incarcate de energia iubirii. Vei observa cum, treptat, vei deveni in mod intim, mult mai constienta de incredibila putere a iubirii.

Iubirea, cel mai valoros sentiment al culturii umane universale

1. Marul

Marul este un simbol al extazului, al fertilitatii, al abundentei si de asemenea, al iubirii. La nunta lui Zeus cu Hera, Gaia a adus mere, pentru a simboliza dragostea si comuniunea maritala. Dionis, zeul grec al vinului i-a oferit mere Afroditei, pentru a-i castiga inima. Taiat in doua, marul semnifica imaginea vulvei, semnifica imaginea feminitatii, a iubirii si a frumusetii. In China, marul simbolizeaza pacea, iar floarea de mar simbolizeaza pasiunea.

"Sa fii iubit in mod profund de catre cineva iti da forta, in timp ce a iubi pe cineva in mod profund, iti da curaj." Lao Tzu

Citeste si:
Horoscop la Lună Nouă (12 APRILIE): Influențe astrale asupra vieții...
Horoscop la Lună Nouă (12...

Foto: Shutterstock

2. Cupidon

Cupidon sau Eros inseamna "dorinta" in limba greaca. Eros este divinitatea care a venit din Haos, respectand fortele primare ale dorintei. Eros s-a nascut din uniunea Afroditei si a lui Ares. Mai este cunoscut si ca Amor (care inseamna iubire) la romani, iar in reprezentarile artistice, el apare orb, pentru a simboliza „orbirea” iubirii.

Citeste si:
Ceai și cafea pentru momente din viață
Ceai și cafea pentru momente...


"Iubirea inseamna un singur suflet cu doua trupuri." (Aristotel)

3. Harpa

Harpa este simbolul iubirii in forma ei lirica, arta, poezie si muzica. La celti, harpa reprezinta conexiunea mistica, este dragostea ca o punte care leaga cerul si pamantul. In Norvegia si Islanda, corzile harpei formeaza o scara ce simbolizeaza ascensiunea spre o stare superioara de iubire si de asemenea, semnifica drumul catre Paradis.


"Dragostea imatura spue: 'Te iubesc pentru ca am nevoie de tine'. Dragostea matura spune: 'Am nevoie de tine pentru ca te iubesc'." (Erich Fromm)

4. Inima

Inima este cu siguranta, cel mai comun simbol al iubirii si cu siguranta cel mai recognoscibil. Magicienii si alchimistii foloseau simbolul inimii pentru incantatii in legatura cu probleme legate de iubire si romantism.

De asemenea, inimile erau folosite in ritualuri, cu scopul de a intari relatiile. Mereu in cultura, inima a fost cunoscuta ca simbol al compasiunii, al fericirii si al filantropiei. Este de asemenea, un simbol al Adevarului. Ca reprezentare, inima porneste de la imaginea unui triunghi inversat si reprezinta forma unei cupe care poarta iubirea.


"M-am nascut cu o teribila nevoie de iubire si o teribila nevoie de a oferi iubire." (Audrey Hepburn)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri