12:06, 26 Iunie 2008 publicat în Entertainment

Numeroase evenimente pot bloca, constient sau inconstient, accesul la maternitate: copilaria, legaturile de familie, relatia cu propria mama.
Mamicile din Romania sunt obisnuite cu ghiduri dedicate, adesea, aspectelor fizice ale sarcinii si maternitatii. Dar ca bebelusul sa ia in greutate conform normelor din carti este necesar ca mama sa-l fi dorit si sa-l iubeasc, iar parintii sa fie intr-o relatie armonioasa etc. Altfel, toate ingrijirile fizice raman fara rezultat. Autoarea pune in evidenta faptul ca, desi maternitatea este o stare naturala, exista femei la care totul devine complicat.

Numeroase evenimente pot bloca, constient sau inconstient, accesul la maternitate: copilaria, legaturile de familie, relatia cu propria mama. Cand situatia devine grava, mamicile pot apela la ajutorul psihoterapeutului care, in Occident, devine, ca preventie, din ce in ce mai timpuriu. Corpul si spiritul trebuie tratate intotdeauna impreuna. Corinne Antoine este psiholog clinician, psihoterapeut si profesor la Paris VIII.

Autor: Corrine Antoine

Traducere: Corina Cojanu

Editura Trei


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri