10 Octombrie 2012 publicat în Entertainment 35 share-uri

Cinematografia ne spune povesti pasionale, istorii despre placeri carnale si dragoste, unele dintre ele sunt suprarealiste, altele desprinse din realitati crude, dar daca aceste povesti sunt transpuse pe marele ecran de catre regizori de exceptie, erotismul se transforma in capodopera. Am alcatuit un Top 7 al celor mai senzuale pelicule care merita sa le vedeti fie singure, fie in cuplu.

4. Henry and June (Henry si June) 1990

Filmul regizat de catre Philip Kaufman, cu Uma Thurman si Fred Ward este bazat pe jurnalele erotice ale bine-cunoscutei scriitoare Anaïs Nin. „Erotismul este una din bazele cunoasterii de sine, la fel de indispensabila ca poezia“, scria Anais Nin.

Filmul prezinta spiralele amoroase ale caror protagonisti sunt chiar scriitoarea, sotul ei Hugo, scriitorul Henry Miller si sotia sa June Mansfield. Actiunea se petrece la Paris in anii gloriosi ai artei si psihanalizei 1931-1932. Nu este vorba despre un triunghi amoros, ci despre o piramida a pasiunilor, in centrul caruia se afla chiar Anais care pune la cale un complot cu sentimente amestecate si erotism in care se aventureaza protagonistii.

Henry si June, trailer:

5. ¡Átame! (Leaga-ma strans) 1990

Este un film regizat de catre inconfundabilul Pedro Almodovar, in care actorul sau favorit Antonio Banderas joaca roulul lui Ricky, un tip proaspat eliberat dintr-o institutie psihiatrica. El vrea sa o convinga pe Marina, actrita porno cu care in trecut a avut relatii sexuale, sa se casatoreasca cu el. Marina nu este deloc incantata de propunerea acestuia, motiv pentru care acesta o leaga... „Acum ca a facut asta, ii va deveni oare mai drag?”, scrie CineMagia. Nu ne ramane decat sa aflam.

Leaga-ma strans, treiler:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

6. The Piano Teacher (Pianista)

Filmul aclamtului regizor Michael Haneke, dupa cartea exceptionala scrisa de Elfriede Jelinek este un alt clasic pe care nu trebuie sa il ratam. Filmul este fara indoiala o capodopera recunoscuta prin numeroase premii la cele mai mari festivaluri de film din lume.

Enrika, profesoara de pian, are o personalitate rece si inchisa, este o femeie care locuieste cu mama sa si care a fost dominata toata viata de catre aceasta. Momentul aparitiei unui barbat in viata ei este unul in care pianista da drumul celor mai ascunse dorinte infranate.

Pianista, trailer:

7. Intimacy (Intimitate) 2001

In filmul sau, regizorul Patrice Chéreau abordeaza un scenariu neasteptat, folosindu-se de fantezia sexului cu un necunoscut. Jay si Claire sunt doi straini care se intalnesc in fiecare miercuri la el, pentru a face sex pasional si intens, inainte de a se intoarce la propriile vieti. In momentul cand Jay incearca sa intre mai mult in intimitatea necunoscutei, echilibrul lor este perturbat.

Flimul a fost laureat cu Marele premiu Ursul de Aur in 2001, la Berlin.

Trailer Intimacy:

Foto home page: Shutterstock

Aboneaza-te la Newsletter-ul Garbo.ro pentru a primi si alte materiale interesante din domeniul life-style


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri