10 Octombrie 2012 publicat în Entertainment 35 share-uri

Cinematografia ne spune povesti pasionale, istorii despre placeri carnale si dragoste, unele dintre ele sunt suprarealiste, altele desprinse din realitati crude, dar daca aceste povesti sunt transpuse pe marele ecran de catre regizori de exceptie, erotismul se transforma in capodopera. Am alcatuit un Top 7 al celor mai senzuale pelicule care merita sa le vedeti fie singure, fie in cuplu.

1. Eyes wide shut (Cu ochii larg inchisi) 1999

Filmul lui Stanley Kubrick este unul dintre cele mai controversate ale ultimilor zece ani, scrie Cinemagia.ro, dar succesul sau nu ar fi fost acelasi daca nu ar fi beneficiat de farmecul acestui trio imbatabil Stanley Kubrick, Nicole Kidman si Tom Cruise.

„Pe langa continutul peliculei care abunda intr-o disecare artistica si deloc gratuita a sexualitatii si a stilului voyeuristic de manuire a camerei, Eyes Wide Shut a fost invaluit intr-un mister total pana la prima proiectie intr-un cinematograf. Kubrick a dispus casei de productie Warner Bros sa nu permita departamentului de promovare si marketing sa divulge niciun amanunt referitor la film, sporind astfel enigma.

Distribuirea lui Tom Cruise si a lui Nicole Kidman in rolurile principale - la vremea aceea impreuna si formand cel mai sexy si pasional cuplu de la Hollywood - a contribuit din plin la mirajul acestei pelicule. Mai mult, moartea neasteptata a creatorului Kubrik, cu doar cateva saptamani inainte de premiera, a transformat Eyes Wide Shut intr-un film cult, inca inainte de a rula in cinematografe si intr-un testament artistic, adulat de unii, hulit de altii, al unuia dintre cei mai mari regizori din istoria filmului”, scrie CineMagia.ro.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Cu ochii larg inchisi, trailer:

2. Breaking the waves (Abisul sufletului) 1996

Lars von Trier este un alt monstru sacru al cinematografiei si un alintat al celor mai mari festivaluri de film. Filmul "Abisul sufletului" este unul dintre cele mai socante filme realizate in anii '90, dupa un scenariu aproape incredibil.

Este vorba despre sacrificiul suprem pe care il face o femeie in numele iubirii fata de sotul ei. Acesta a ramas paralizat in urma unui accident. Sotia pleaca in aventuri erotice doar pentru a i le povesti sotului. Filmul este un fascinant melanj intre erotism si dragoste pura. Oare cati oameni ar fi dispusi sa se sacrifice in acest mod pentru iubire?

Abisul sufletului, trailer:

3. 9 weeks ½ (9 saptamani si jumatate) 1986

Este unul dintre clasicele genului, un film care i-a transformat pe protagonisti in staruri la Hollywood . Este vorba despre Mickey Rourke si Kim Basinger, care in anii ‚80 faceau istorie cu povestea lor pasionala de amor.

"Cand Elizabeth l-a intalnit pe John era o femeie inteligenta, sofisticata, avand control deplin asupra vietii sale. Intrigata de personalitatea acestuia enigmatica si distanta, aterizeaza intr-o relatie plina de senzualitate, dar care se dezvolta intr-un cosmar plin de fantezie si dominatie". (Cinemagia.ro)

9 saptamani si jumatate, trailer:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri