27 August 2012 publicat în Entertainment 45 share-uri

Sirenele sunt personaje fascinante ale culturii populare universale, iar imaginea lor e impregnata in memoria noastra oadata cu povestile copilariei.

7. Mitologie britanica – Moveren

Si in insulele britanice exista o adevarata cultura a sirenelor. Potrivit unei legende Cornish, o sirena denumita Moveren si-a facut aparitia intr-un sat din zona Zennor si datorita pasiunii ei pentru muzica, s-a indragostit de un cantaret pe nume Matthew, care facea parte din corul bisericii.

Afland despre aceasta, si cantaretul se indragosteste de Moveren. Cei doi pleaca impreuna si decid sa locuiasaca in mare. Cei din Zennor mai spun si astazi ca il pot auzi pe Matthew cantandu-i sirenei, iar pentru ei, soaptele valurilor au un sens.

8. Mitologie scotiana – Sirena nefericita

Povestea sirenei nefericite vine din mitologia scotiana. Ea a fost capturata de un pescar, cu muulti multi ani in urma. Ea s-a indragostit de un barbat chips din Sutherland si acesta, afland de sirena s-a hotarit sa o ia de sotie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Dar, inainte de a face acest lucru, i-a furat centura magica care o ajuta sa inoate. Obligata sa ramana pe pamant, sirena este de acord sa devina sotia barbatului, dar pentru ea, viata in Sutherland nu este deloc minunata. Toata lumea radea de coada ei iar cainii o necajeau necontenit. Intr-o zi, cand sotul ei este plecat, descopera din greseala centura magica si astfel reuseste sa fuga si sa dispara in adancuri pentru totdeauna.

9. Mitologie moderna si contemporana – Mica sirena

Micuta sirena este una dintre cele mai populare povesti. Ea a fost scrisa de catre scriitorul si poetul danez Hans Christian Andersen. Dupa cum ati observat si in multele imagini care ilustreaza acest articol, perioada romantica (sexolul XIX), a fost una de revitalizare a legendelor si povestilor din jurul mitului sirenei, pictorii si scritorii vremii abordand aceasta tema, in nenumarate moduri.

Este povestea unei tinere sirene care este gata sa renunte la viata ei din ape si la identitatea ei de sirena, pentru a avea un suflet uman si dragostea unui print.

Povestea a fost scrisa initial ca un balet si a fost publicata in anul 1837, pentru ca mai apoi sa fie adaptata la diverse mijloace de exprimare artistica ca teatru muzical sau ca desen animat.

Imagine: Wikimedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri