31 Mai 2021 publicat în Cultura 2 share-uri

Art Safari în parteneriat cu Metrorex lansează Muzeul din Metrou – cu expoziția “Arta cucerește Bucureștiul!”. Astfel, reproduceri ale operelor importante din colecții private și muzee vor putea fi admirate de călători.

Comunicat de presă

Opere de referință ale artei românești devin, astfel, accesibile în spații cotidiene prin expoziția din Muzeul din Metrou. “Arta cucerește Bucureștiul!” are ca scop familiarizarea publicului cu marii artiștii români, prin transformarea metroului într-un muzeu mobil care să îmbogățească și să înfrumusețeze experiența călătorilor.

”Vă invităm să lăsați deoparte telefoanele și să admirați picturile excepționale expuse în metrou, dar și să aflați lucruri interesante despre viețile artiștilor români. Vrem să aducem arta mai aprope de inimile oamenilor și, cu ajutorul Metrorex, acest lucru se întâmplă: avem și Muzeu la Metrou! spune Ioana Ciocan, inițiatorul Art Safari.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Ștefan PARASCHIV, director general Metrorex: “Metroul este un spaţiu dinamic și un loc ideal pentru ca oamenii grăbiți și obosiți de rutina zilnică să reînvețe să aprecieze arta. Această colaborare își propune ca publicul călător să poată simţi bucuria de a privi opere de artă celebre. Dorim să le reamintim călătorilor că fiecare zi aduce motive de bucurie și că arta afișată în muzeul temporar din trenurile de metrou poate face din orice drum o călătorie inedită. Împreună vom reusi să ieșim, preț de câteva momente, din rutina cotidiană și să facem un nou pas către o Românie mai frumoasă! ”.

Din 1 iunie, timp de trei luni de zile, arta coboară de pe simeze în spațiul public și intersectează traseul zilnic al călătorilor aflați în deplasare în București.

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Cum să alegi componente pentru baia ta Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Muzeul din Metrou va circula pe magistralele 1 și 3 și va prezenta reproduceri după lucrări celebre ale artiștilor români, însoțite de texte informative. O parte dintre opere vor putea fi văzute LIVE chiar la Art Safari, la cea de-a 8- a ediție, între 16-26 septembrie.

Muzeul din Metrou are un scop educativ, publicul are nevoie de timp ca să se familiarizeze cu marii artiști ai artei de patrimoniu, unii dintre ei uitați în comunism, dar și cu arta contemporană, care să le ofere noi înțelesuri ale cotidianului. În același timp, prezența artei în viața de zi cu zi aduce bucurie și contribuie la crearea unui sentiment de apartenență la orașul în care trăim, iar viziunea acestui parteneriat este una pe termen lung.

Artiștii care vor putea fi admirați în cadrul muzeului temporar mobil de la metrou ”Arta cucerește Bucureștiul” sunt: Samuel Mützner, discipol al celebrului Claude Monet și deschizător al drumului către lumină și culoare în pictura românească, Constantin Piliuță, iubit de colecționari și maestru al simplității și armoniei paletei în tablourile sale cu subiect floral, femei-artist prea puțin cunoscute precum Magdalena Rădulescu, Merica Râmniceanu, Cecilia Cuțescu - Storck, precum și lucrările artiștilor contemporani Irina Dragomir sau Victor Fota, unde/ în care călătorul devine supererou al realității zilnice.

Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat

Grație Muzeului din Metrou și a expoziției ”Arta cucerește Bucureștiul”, Bucureștiul intră în rând cu marile capitale europene unde arta te îmbie să o admiri de când ai coborât din avion, pe aeroport, apoi la metrou, în tren, în stațiile de autobuze și, bineînțeles, în spațiul public. Arta este o bucurie și merită sărbătorită prin integrarea ei în viața zilnică a locuitorilor din marile orașe.

Art Safari, operator cultural independent organizează Pavilionul de Artă București, ale cărui expoziții au fost vizitate de aprox. 195.000 de persoane în cele 7 ediții de până acum și Art Safari Airport Museum din Aeroportul Internațional Henri Coandă din București. Alături de expoziţiile curatoriale, organizate în București sau în străinătate, Art Safari promovează conținut educational pentru toate vârstele, găzduind inclusiv ateliere de artă pentru copii și tururi ghidate pentru copii și adolescenţi.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri