15 Iunie 2021 publicat în Cultura 1 share-uri

Un număr de 81 de fotografii de o frumusețe tulburătoare, nominalizate sau câștigătoare ale concursului „Cea mai frumoasă țară” - un proiect al Societății Geografice Ruse, dezvăluie biodiversitatea țării cu cea mai mare suprafață de pe glob.

Comunicat de presă

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a anuntat vineri, 11 iunie 2021, deschiderea expoziției temporare de fotografie #5Rusia – file din natură, organizată în colaborare cu Societatea Geografică Rusă (Russian Geographical Society), Centrul Rus de Ştiință şi Cultură – Российский центр культуры в Румынии din România și Ambasada Rusiei în România – Посольство России в Румынии.

Un număr de 81 de fotografii de o frumusețe tulburătoare, nominalizate sau câștigătoare ale concursului „Cea mai frumoasă țară” - un proiect al Societății Geografice Ruse, dezvăluie biodiversitatea țării cu cea mai mare suprafață de pe glob. Aflată la a cincea ediție, „#5Rusia – file din natură” găzduiește, pe lângă lucrările realizate de cei mai buni fotografi amatori sau profesioniști ai Rusiei, și trei secțiuni ale fotografiilor realizate de copii: „Lumea animalelor”, „Lumea macro” precum și „Peisaj”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

În lumea privită prin ochii copiilor, fotografiile reflectă fie emoția din versurile poetului Lermontov, transpusă în imaginea unei furtuni în Insula Iturup, sau culorile unui peisaj de toamnă din Satul Duplevo, regiunea Moscova, ori fiorul de teamă în fața unei lupte de zimbri surprinsă în regiunea Kaluga Vladivostok.

Cei care ne vor trece pragul în această perioadă vor avea ocazia să admire o panoramă a naturii Rusiei, din miezul iernii până în inima zorilor de primăvară. De la „Lumea subacvatică”, secțiunea care surprinde viața locuitorilor subacvatici, fie ei prădători periculoși ori moluște inofensive, până la „Aceste animale amuzante”, fotografiile reflectă momente unice din viața animalelor sălbatice surprinse în habitatul lor natural.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Deschiderea expoziției a fost transmisă online pe pagina de Facebook (www.facebook.com/muzeulantipa) a muzeului vineri, 11 iunie de la ora 12, și a avut loc în prezența domnului dr. Luis Ovidiu Popa - director general al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, precum și a mai multor oficialități de la Ambasada Federației Ruse la București și de la Centrul Rus de Știință și Cultură din România.

„#5Rusia – file din natură” va face parte din circuitul de vizitare al muzeului până pe data de 15 august 2021.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri