15 Ianuarie 2020 publicat în Cultura 646 share-uri

Citate de Mihai Eminescu care pun punctul pe "i" și sunt și astăzi la fel de actuale și adevărate ca atunci când au fost scrise.

Pana unui poet sau scriitor așterne adevăruri și observații care nouă, celorlalți, ne scapă de multe ori căci mintea sa pătrunde atât de bine în esența lucrurilor, a situațiilor și a oamenilor… Fiindcă astăzi se împlinesc 170 de ani de la nașterea poetului și prozatorului nostru iubit, Mihai Eminescu, am dori să îi onorăm genialitatea și profunzimea gândirii aducându-ne aminte și recitindu-i câteva dintre cele mai cunoscute citate. Veți vedea că astăzi sunt la fel de actuale și adevărate ca și atunci când au fost publicate.

Citate de Mihai Eminescu care pun punctul pe "i"

„De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfâșiem.”

“Copilului nu aur, nu mătase, nu viaţă bună, ci iubire îi trebuie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL Editura Publisol lansează volumul II din seria „Carol al II-lea - Între datorie și pasiune. Însemnări zilnice (1904-1951)” OFICIAL Calendarul pentru simularea bacalaureatului și a evaluării naționale a fost publicat

„Dacă nu pricepem ceva, să zicem mai bine că nu pricepem decât să-i dăm o explicaţie falsă.”

„Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei.”

„Menirea vieţii tale e să te cauţi pe tine însuţi.”

Foto: By StunningArt /Shutterstock

“ Nu există oameni mai neînduplecaţi şi mai duri decât cei preocupaţi întruna de nefericirea lor.

„În aceste atome de spațiu și timp, cât infinit!” 

„Sărac e cel ce se simte sărac, căruia îi trebuie neapărat mai mult decât are.” 

“Ceea ce pentru noi este un adevăr absolut, e numai rezultatul (poate relativ) de cultură a vremilor trecute.”

Prietenii imaginari la copii – motiv de ingrijorare sau nu? Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

„Am înţeles că un om poate avea totul neavând nimic şi nimic având totul.”

„Munca unui om se poate plăti. Caracterul, cultura lui, nicicând.”

“Eu nu mă supăr deloc de modul cum se reflectă persoana mea în ochii d-tale, căci de la aşa oglindă nici nu mă pot aştepta la alt reflex.

„Răul esenţial care ameninţă vitalitatea poporului nostru este demagogia.”

“Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții.

“Poate că povestea este partea cea mai frumoasă a vieţii omeneşti… cu poveşti ne leagănă lumea, cu poveşti ne adoarme… Ne trezim şi murim cu ele.

„Oamenii se împart în două categorii: unii caută și nu găsesc, alții găsesc și nu sunt mulțumiți.” 

Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS, cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau Celebreaza Ziua Pamantului 2023 cu legendarul scrub de corp SABON

“Popor românesc, mari învăţături îţi dă ţie această întâmplare! Dacă fiii tăi ar fi fost uniţi totdeauna atunci şi pământul tău strămoşesc rămânea unul şi nedespărţit. Dar veacuri de dezbinare neîntreruptă te-au dus la slăbiciune, te-au dus să-ţi vezi ruşinea cu ochii!

“ Ca să-ţi dai seama de nivelul culturii generale a unei naţii, trebuie să vezi ce idoli are.

“ Toată lumea crede în dragoste, însă unii se întreabă dacă ea există cu adevărat.

“Câţi oameni sunt într-un singur om? Tot atâţia câte stele sunt cuprinse într-o picătură de rouă sub cerul cel limpede al nopţii.

Foto: By Michael Stankus /Shutterstock

“Cel mai mare păcat al omului este frica, spaima de a privi în faţă şi a recunoaşte adevărul.

Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Rochii în culori tari – pentru cele mai îndrăznețe outfit-uri Caută acei oameni lângă care îți este bine, ușor și frumos, OAMENII TĂI….

“Viclenia e un semn de slăbiciune, căci mintea omenească veritabilă stă în raport direct cu capacitatea de a pricepe în mod dezinteresat un adevăr. Învingătorul momentan nu este totdeauna cel definitiv.

”Oamenii nu se deosebesc atât prin ceea ce zic, cât prin ceea ce fac.”

Legile unui popor, drepturile sale, nu purced decât din el însuşi.

Libertatea adevărată e un sentiment aproape religios.

Muzica are puterea de a ne apropia de esenţa lucrurilor şi de a atinge mai mult rădăcina fiinţei umane.

Omul nu poate adăuga materiei nimic, el nu-i poate decât schimba forma și locul.

”Arta de a guverna în România este sinonimă cu arta de a amăgi poporul, de a-l cloroformiza cu utopii demagogice.”
 

Foto fr si main: By Prachaya Roekdeethaweesab /Shutterstock

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri