Nevertheless - despre rolul femeilor în TECH: Descarcă gratuit 8 postere superbe cu femei extraordinare din știință!

8 Martie 2019 publicat în Cultura 25 share-uri

8 Martie este o zi importantă pentru toate femeile din lume! Este o zi în care celebrăm reușitele luptei pentru egalitate de gen și în care marcăm drumul pe care îl mai avem de parcurs pe această temă.

5. Mae C. Jemison – Astronaută

Mae C. Jemison este o astronaută NASĂ, fiziciană și inginera. A fost prima femeie afro-americană care a zburat în spațiul cosmic, în 12 septembrie 1992. În 1993 a plecat de la NASA pentru a fonda prima companie specializată în cercetarea tehnologică cu aplicabilitate în viața de zi cu zi. A apărut și ca actriță în câteva seriale de televiziune, inclusiv în serialul Star Trek The Next Generation. Este de asemenea dansatoare și deține 9 titluri de doctorat în inginerie, știința și litere. Este directoarea organizației 100 Year Starship.

***Linkul de descărcare în format mare aici.

Artista: Karina Perez este o ilustratoare mexicană.

6. Cynthia Breazeal – cercetătoare specializată în robotică

Dr. Cynthia Breazeal este profesoara la Massachusetts Institute of Technology unde conduce departamentul de roboți personali Media lab. Este fondatoare la Jibo Inc și o pionieră în zona Social Robotics și Human Robot Interaction. Scrie pe teme că inteligența artificială, robotică și interacțiunea om-roboți. Urmăriți un TED Talk susținut de Cynthia Breazeal.

***Linkul de descărcare în format mare aici.

Artista care a creat posterul este Joana Neves din Portugalia.

7. Gladys West – Matematiciană

Gladys West este o matematiciană cunoscută pentru contribuțiile sale în domeniul matematicii necesare sistemului GPS. Contribuția sa la tehnologia GPS a trecut neobservată, până când o altă femeie, membră a grupului Alpha Kappa Alpha, a descoperit acest lucru în biografia ei.

***Linkul de descărcare în format mare aici.

Artista este Geneva B o ilustratoare din Carolina de Nord.

8. Rosalind Franklin – cercetătoare

Rosalind Franklin a fost o pionieră în studiul structurilor moleculare și a ADN-ului. În ciuda contribuției ei uluitoare în acest domeniu, ea nu a fost recunoscută cu un premiu Nobel, controversa fiind încă abordată de editorialiști. Chiar dacă ea a adus o cotribuție majoră la descoperirea structurii ADN-ului, doar colegii săi James Watson, Maurice Wilkins și Francis Crick au împărțit un premiu Nobel în anul 1962. În lumea științei există însă convingerea ca Franklin a fost nedreptățită și că ar fi trebuit să fie creditată în mod corect, pentru această descoperire importantă, scrie Livescinece.

*** Linkul de descărcare în format mare aici.

Artista acestui poster este Juliette Brocal din Franța, studentă la ilustrație și animație.

Foto fr si main: By Yuri Yukhimchuk /Shutterstock

Un story via Nevertheless si womenyoushouldknow.net


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri