Filmul „Monștri.”, în regia lui Marius Olteanu, a fost nominalizat pentru Cel mai bun debut, la cea de-a 69-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, care are loc în perioada 7 – 17 februarie 2019.

„Monștri.”, singurul lungmetraj românesc selectat la această ediție a Berlinalei și care va avea premiera mondială pe 9 februarie în cadrul festivalului, intră în competiția GWFF pentru Cel mai bun debut alături de alte 16 filme, din toate secțiunile festivalului (Competiție, Panorama, Forum, Generation).

Premiul GWFF pentru Cel mai bun debut se acordă în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin începând din 2006 și afirmă susținerea de care tinerii cineaști se bucură din partea Berlinalei. Distincția este însoțită și de un premiu în bani, în valoare totală de 50.000 de euro, pentru regizorul și producătorul filmului.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Juriul care va decide cui va reveni acest premiu este format din : Katja Eichinger, Alain Gomis, Vivian Qu.

„Monștri.” spune povestea unei zile din viața a doi tineri căsătoriți, pe care familia, societatea, prietenii par că îi iubesc împreună, dar și că îi judecă și resping atunci când sunt pe cont propriu. Din cauza nevoilor, convingerilor, opțiunilor lor de viață.

„Dana și Arthur, personajele principale ale filmului meu, sunt doi nonconformiști care încearcă, în ciuda lor, a ceea ce își doresc, să fie cum trebuie, pentru celălalt și pentru ceilalți. «Monștri.» vorbește despre acceptare, despre nevoia de a fi iubit și despre prețul pe care ești dispus să îl plătești pentru asta“, spune regizorul Marius Olteanu.

Una din întrebările ridicate de film este „Care ar fi cea mai mare dovadă de iubire pe care i-o poți da celuilalt?”. Filmul observă și pune întrebări într-o structură de puzzle, în care spectatorul trebuie să rămână atent și să decidă până la final cine sunt „monștrii“.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Film românesc nominalizat pentru Cel mai bun debut la Berlinala 2019.