19 Septembrie 2016 publicat în Cultura 6 share-uri

Iti prezentam cele mai influente 11 scrieri din toata istoria umanitatii. Sunt carti care au marcat in mod profund mentalul colectiv, sunt carti care au influentat modul cum noi traim astazi si sistemul de valori comun pe care il avem. Sunt carti datorita carora s-au facut revolutii in stilul nostru de viata, care au provocat revolutii sociale la scara globala, care au dat nastere unor curente de gandire influente pe parcursul a secole, sau care au influentat fara echivoc lumea stiintifica sau imaginatia noastra colectiva.

Acest top are la baza o selectie realizata de World Economic Forum.

Acestea sunt cele mai influente 11 carti din istoria umanitatii

1. Originea speciilor - Charles Darwin

Anul publicarii: 1859

De ce este importanta: Pentru ca nicio alta carte nu a mai schimbat in mod fundamental modul cum ne auto-percepem fiinta si lumea inconjuratoare.

Foto: Un exemplar din prima editie Originea speciilor de Charles Darwin; Flickr/ MaropengSA

2. Manifestul Comunist - Karl Marx, Friedrich Engels

Anul publicarii: 1888

De ce este importanta: "Nu este doar un document influent in teoria si practica miscarilor revolutionare din intreaga lume; este in acelasi timp o lucrare de istorie, politica si analiza politica si vizionara." - Ellen Meiksins, specialista in istorie marxista. Puteti achizitiona cartea.

3. Opere complete - William Shakespeare

Anul publicarii: Piesele dramaturgice cuprinse acici au fost scrise intre 1594 si 1634

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare SAGA Festival anunță programul pe zile pentru cea de-a treia ediție: Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture printre artiști Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

De ce este importanta: Este o lucrare care transcede timpurile. Piesele lui Shakespeare sunt inca cele mai studiate si performate peste tot in lume.

4. Republica - Platon

Anul publicarii: 380 i.Hr.

De ce e importanta: Este o opera filosofica ce si-a lasat amprenta asupra umanitatii timp de secole. Este un dialog asupra modului de orgnizare in comunitati al oamenilor, avand ca punct de plecare ideea de justitie.

Puteti achizitiona cartea din libraria online Elefant.ro.

5. Critica ratiunii pure - Immanuel Kant

Anul publicarii: 1781

De ce e importanta: Este una dintre cele mai influente lucrari de filosofie din istorie, unde Kant investigheaza natura cunoasterii. Lucrarea lui Kant necesita concentrare pentru a putea fi inteleasa si apreciata dar te raspaltaeste din belsug.

Citeste mai departe >>>

Foto homepage: Pixabay

Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri