22 Septembrie 2016 publicat în Cultura 3 share-uri

Alexandru Paleologu este unul dintre cei mai mari eseisti romani, de asemenea scriitor, critic literar, diplomat si om politic roman. Iti oferim cateva clipe de introspectie pe tema iubirii, prin intermediul acestui mare intelectual roman:

1. Dragostea e o boala fara de care nu esti sanatos.

2. Farmecul existentei este ca nu te poti baza pe nimic. Totusi, cele mai importante lucruri in viata asta sunt, cred eu, cele pe care le-am decelat din trei spectacole regizate de Lucian Pintilie: iubirea, memoria (nu cea mecanica si plictisitoare, ci aceea care iti salveaza constiinta, asa cum mi-a salvat-o mie in puscarie) si umorul. Daca te nasti cu ele e foarte bine; daca nu, se pot invata, gandindu-te foarte mult la ele, reprezentandu-le in diverse circumstante. Ceea ce salveaza cele mai proaste si ingrate imprejurari, ceea ce este esential, este totusi iubirea. Iata concluzia, dupa o viata de om: nimic nu conteaza in afara iubirii.

3. Esential in viata este iubirea. Iar iubirea este un act al inteligentei. Numai al inteligentei. Prostul nu poate iubi. Pentru mine femeile si iubirile au fost putine si mari.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi 10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară

4. Suntem parti, fiecare unica in felul ei, ale Cosmosului. Partea cea mai frumoasa a noastra este diversitatea iubirii. Cursa pentru a ajunge la adevarul acestei trairi, o face mirifica, inaltatoare.

5. Ce rost are casatoria, daca nu e pentru toata viata? Dragostea nu inseamna numai tinerete, voluptate, romante si apoi plictiseala, goana dupa altceva, care e mereu acelasi lucru. Dragostea e de la tinerete pana la batranete, iar cuplul petrece din ce in ce mai bine cu cat se apropie de moarte (bineîn eles, dac are simtul divinului). Petrece din ce in ce mai bine, in ciuda pierderii puterilor, in ciuda tuturor necazurilor. Lucru cu adevarat important, cel mai important: a petrece cat mai bine.

6. Realitatea cea mai de pret, realitatea, repet, este sufletul.

7. Numai cuplul e o realitate umana, apta de fericire (si de tot ce intra in alchimia fericirii: suferinta, sacrificiu, bucurie, gratitudine).

10 Fuste superbe și cu preț ultraredus, pe care să le porți cu drag 10 Decorațiuni de Paște care fac sărbătorile mai frumoase 10 paltoane și pelerine de ploaie practice, dar șic, care te vor proteja de umezeală și apa rece

8. Dragostea este o alchimie care se savarseste in timp indelungat.

9. Iata concluzia, dupa o viata de om: nimic nu conteaza in afara iubirii. In viata poti sa fii un dobitoc sau poti sa te salvezi. Si nu te poti salva decat iubind pe cineva mai mult decat te iubesti pe tine insuti.

10. Frica de a nu suferi il face pe om sa nu mai iubeasca.

Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri