14 Aprilie 2016 publicat în Cultura 2 share-uri

Probabil ca orice text despre artistul Lorenzo Quinn ar trebui sa il scriem doar la superlativ, fara ca majusculele sa fie o hiperbolizare fortata. Astazi va facem cadou acest material despre Quinn, o modalitate de a descoperi omul si puterea sa creativa, in toata grandoarea.

Sculpturile lui Lorenzo Quinn exprima o filosofie a Pacii, a uniunii si a iubirii. Lucrarile lui transmit o filosofie profunda. Iar influenta clasica asupra stilului sau face ca acestea sa fie cu adevarat spectaculoase. Va invitam deci, la un vernisaj virtual, avand placerea de a vi-l prezenta pe Lorenzo Quinn!

Lornzo Quinn la lucru; captura din filmul Lorenzo Quinn escultor

Gasind iubirea (Finding Love) - Lorenzo Quinn - One Knightsbridge Place; Sursa foto: Flickr/ Loz Pycock
 

Lorenzo este al cincilea fiu al cunoscutului actor mexican-american Anthony Quinn. Lorenzo Quinn s-a nascut la data de 7 mai 1966, din a doua casatorie a lui Anthony Quinn, cu Iolanda Addolori, creatoare de costume. Copilaria lui Lorenzo a insemnat o pendulare intre Statele Unite ale Americii si Italia, iar tatal sau a avut o influenta profunda asupra sa, ca artist. In tinerete, Lorenzo a avut si cateva aparitii ca actor – el a interpretat rolul  pictorului suprarealist Salvador Dali, din filmul cu acelasi nume din anul 1991, de exemplu. Dar nu foarte mult a durat ca Lorenzo Quinn sa isi dea seama ca de fapt, adevarata sa chemare era sculptura.

Acesta nu este un joc (This is not a Game) - Lorenzo Quinn, Bienala de Arta de la Venetia 2011; Foto Flickr/ Daniele Cirillo

Acesta nu este un joc (This is not a Game) -Detaliu - Lorenzo Quinn; Flickr/ Jean-Pierre Dalbéra

 Lorenzo Quinn a studiat la Academia Americana de Arte Frumoase, in New York. Pentru Quinn, sculptura este in primul rand o arta de a comunica, un mediu prin care el isi doreste sa ajute omenirea sa evolueze catre un viitor al tolerantei, intelegerii si armoniei. “Eu creez pentru mine si pentru oamenii care vor sa ma insoteasca intr-o calatorie prin visul meul.”, spune Quinn. “Felul cum ne traim vietile este de o importanta covarsitoare si majoritatea lucrarilor mele au legatura cu valori si emotii.”

Forta naturii (The Force of Nature) - Lorenzo Quinn; Foto Flickr/ Loz Pycock

Intre artistii care l-au influentat pe Quinn se numara clasicii Michelangelo, Bernini si Rodin. Ideile lui creative prind foarte repede forma: “Inspiratia imi vine in termeni de milisecunde”, iar sculptura sa este inspirata de observarea energeiilor care se manifesta zi de zi. Totusi, pentru ca un proiect sa fie dus la bun sfarsit, este nevoie de luni si luni de munca, pentru ca acesta trebuie sa poarte cu sine un inteles clar.

Armonie (Harmony) - Lorenzo Quinn; Foto Flickr/ Loco Steve
 

Quinn isi compune initial fiecare lucrare prin intermediul scrisului, iar textul poetic va fi in final expus alaturi de lucrarea sculpturala, ca parte integranta din aceasta.

Lucrarile lui Lorenzo Quinn apar in numeroase colectii private din intreaga lume si au fost expuse la nivel international, de mai bine de 20 de ani.

Una dintre cele mai importante lucrari ale sale a fost comisionata de catre Natiunile Unite si se numeste Copacul Vietii (1993).

Lorenzo Quinn - Copacul Vietii (The Tree of Life); Foto Flickr/ R~P~M
 

"A Zbura" (Volare) - Lorenzo Quinn; Cadogan Place, Londra; Foto Wikipedia

Mana lui Dumnezeu (The Hand of God) - Lorenzo Quinn; Foto Flickr/ Loco Steve

 Lorenzo Quinn la lucru:

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri