27 Octombrie 2015 publicat în Cultura 83 share-uri

Reintra in stagiune 2014: O Odisee Pamanteana - primul spectacol de teatru din Romania nascut 100% din jocul actorilor!

Unde? La Teatrelli

Cand? Miercuri, 28 octombrie, de la ora potrivita: 7:00.

Spectacolul realizat de regizorul Radu Dragomirescu & Co. este o demonstratie excelenta de ironie la adresa societatii in care traim. In sala se rade realmente cu lacrimi, iar spectatorii pleaca de la reprezentatie mai fericiti.

Eu am vazut spectacolul impreuna cu mama mea, deci este un spectacol pentru toate varstele! Ce a urmat? Buna-dispozitie si citari din spectacol pentru cel putin doua saptamani de la vizionare. Spectacolul surprinde scene foarte comice din viata noastra de zi cu zi, pe care nu le decodificam la maniera asta, ci mai degraba ne lasam coplesiti de evidente grotesti care ne mai si necajesc. Iata o modalitate de a face terapie, de a vedea ca putem sa privim ceea ce ne supara cu mult, mult amuzament.

Mi-a placut sa ii arat mamei mele aspecte din viata noastra, a tinerilor din Bucuresti, chiar daca scenele prezentate au scopul de a provoca rasul. Mi-a placut ca ne-am simtit bine impreuna la acest spectacol. De aceea recomand sa mergeti impreuna cu oameni dragi: cu prieteni, cu iubita, cu mama, tata, seful, sefa, etc. Garantat, va veti distra, va veti destinde, ca a doua zi, cand veti lua metroul sau masina spre serviciu, veti avea o cu totul si cu totul alta viziune. Poate ca veti continua sa radeti „pe sub-mustati”. :)


Cum a fost creat acest spectacol?

Evident, actorii si regizorul au improvizat insirandu-se din viata de zi cu zi:

6 actori din diferite trupe de improvizatie din Bucuresti si regizorul Radu Dragomirescu au pus la cale o creatie colectiva care ramane batuta-n cuie, cand de obicei o scena de improvizatie nu se mai repeta niciodata. Povestea din sala de repetitii este la fel de importanta aici ca spectacolul in sine. Povestea e ca s-a ras. Cu lacrimi, timp de doua luni. Pana cand din aproximativ 100 de scene au fost selectate cele mai bune.

A rezultat un spectacol explicit pana la limita bunului simt si, daca simti ca s-a depasit, atunci te regasesti in totalitate. Poate fi scandalos, amuzant, isteric, tandru, adevarat, intens, universal. Un spectacol contemporan care abordeaza societatea nu printr-un proces indelungat de nemultumire, asa cum esti obisnuit, ci dintr-o perspectiva comica

Cu: Radu Bucalae, Catalin Cosarca, Smaranda Gabudeanu, Andrei Negoita, Mihai Nita, Iulian Sfircea

Biletelepot fi achizitionate pe: https://www.eventim.ro/ro/bilete/2014-o-odisee-pamanteana-bucuresti-teatrelli-826273/performance.html

Am mai scris despre acest spectacol aici: O Odisee Pamanteana, spectacolul de care ai nevoie ca sa te trezesti la viata!

Julia S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri