12:09, 30 Septembrie 2015 publicat în Cultura 180 share-uri

Jose Mujica a fost al 40-lea presedinte al Uruguaiului (martie 2010 - martie 2015) si a devenit cunoscut in lume ca 'cel mai umil presedinte' – presedintele care si-a pastrat demnitatea umana, chiar daca a capatat o functie politica.

„Curand dupa ce un politician incepe sa urce in ierarhia politica, el incepe brusc sa devina rege. NU stiu cum funcioneaza acest lucru, dar ce stiu e ca republicile au aprut ca sa ne asigure ca nimeni nu este mai presus decat altul. Ai nevoie de un palat, de covor rosu si o gramada de oameni in spatele tau care spun „Da, domnule”. Cred ca este ingrozitor.” – Jose Mujica

Citeste si:
Trucuri de frumusețe de la Jackie Kennedy, simbolul eleganței eterne
Trucuri de frumusețe de la...

„Am inventat o multime de nevoi inutile… Trebuie sa cumperi si sa arunci in continuu. Dar noi ne irosim vietile noastre asa. Pentru ca atunci cand eu cumpar ceva, sau tu, nu platim cu banii nostri. Platim cu timp din vietile noastre. Timp pe care il petrecem ca sa castigam bani. Diferenta este ca singurul lucru pe care nu il poti cumpara este viata. Viata trece. Si e ingrozitor sa iti irosesti viata pierzandu-ti libertatea.”


Citeste si:
Kronenbourg 1664 Blanc continua parteneriatul cu TIFF pentru a...
Kronenbourg 1664 Blanc...

Iti recomandam si: Jose Mujica, cel mai umil presedinte: 15 citate memorabile

Foto: Flickr/ Bicentenario Uruguay


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri