3 Iulie 2015 publicat în Cultura 61 share-uri

Luni, 6 iulie va avea loc la Bucuresti, un eveniment omagial pentru scriitorul pilot Doru Davidovici: Doru Davidovici - 70 de ani - Povestea Zborului, Povestea unei Vieti.

Doru Davidovici este „Icarul supersonicelor de pe Malul Borcei”. A fost un pilot roman, scriitor de science fiction si poet care si-a pierdut viata intr-un accident aviatic. In anii ’80 a fost unul dintre cei mai indragiti scriitori de fictiune din Romania.

Cei care l-au intalnit si i-au citit cartile, pastreaza inca vie memoria acestui om extraordinar si vor sa ii redea meritele cuvenite in cadrul culturii romanesti: <<In adolescenta-i devoram cartile. Si acum mai tin minte una din replici : "As vrea sa-ntind o mana, si-n varful fiecarui deget sa fie o stea.">>, spune Nelu Cioponea, fan Doru Davidovici. (Sursa pagina de Facebook Doru Davidovici)

Astfel, in data de 6 iulie, un moment important al zilei il va constitui relansarea cartii de Doru Davidovici „Caii de la Voronet”, care va avea loc la Libraria Eminescu din Bucuresti, de la ora 17:30.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi Leagăn pentru toată copilăria 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați
  • "Intotdeauna e soare dincolo de nori, cam asta am reusit sa invat in douazeci de ani de zburat..." - Doru Davidovici

Sunetm invitati sa il redescoperim pe Doru Davidovici!

Va recomandam materialul Garbo.ro despre Doru Davidovici: Doru Davidovici - Icarul supersonicelor de pe Malul Borcei

PROGRAMUL Zilei omagial-aniversare de luni, 6 iulie 2015: "Doru Davidovici - 70 de ani - Povestea Zborului, Povestea unei Viet":

Pagina de Facebook a evenimentului

8:15 depunere de flori la Cimitirul "Ghencea" - militar -

9:30 - 12:55 la Muzeul National al Aviatiei din str. Fabrica de Glucoza nr. 2 - 4 Bucuresti <> conferinte evocative, expozitie de obiecte si carti / manuscrise ale pilotului-scriitor Doru Davidovici, prezentari video, miniexpozitie de lucrari de arta pe tema zborului, alte momente.

Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma

Vor fi prezenti familiari, prieteni, colegi si colaboratori, cititori-fani, oficialitati militare, invitati speciali, tineri iubitori de aviatie, reprezentanti ai presei.

13:30 - 15:30 <> Pranz servit in comun la "Restaurantul Saya" - B-dul Kiseleff nr.32 - Parcul Herastrau unde fiecare participant isi va suporta financiar consumatia proprie.

17:30 - 21:30 Libraria "Mihai Eminescu" B-dul Elisabeta nr.16 <>
intalnire evocativa artistica si literara, relansare de carte Doru Davidovici - "Caii de la Voronet", editura Aripi Argintii. Va avea loc si o lectura de text din opera lui Doru Davidovici.

ECHIPA de organizare isi rezerva dreptul de a face eventuale modificari in programul zilei care va vor fi comunicate in timp util.

PARTENERI IN ORGANIZAREA evenimentului sunt:

- Muzeul National al Aviatiei
- Centrul pentru Studii Complexe
- Restaurantul "Saya"
- Libraria "Mihai Eminescu"
- Editura "Aripi Argintii"

Echipa de organizare,

Catalin Floroiu
Ana-Olimpia
Alin C. Ionescu

Sursa foto homepage: Pagina de Facebook Romani celebri


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri