12:07, 6 Iulie 2015 publicat în Cultura 6 share-uri

Va recomandam aceasta lectura de Haruki Murakami.

In noua sa colectie de povestiri, care, poate nu intamplator, imprumuta titlul celui de-al doilea volum de proza scurta al lui Ernest Hemingway, Haruki Murakami deseneaza relieful interior al unor barbati care fie au pierdut, fie n-au avut nicicand pe cineva.

Fara ezitari, abil si nuantat, Murakami exploreaza peisajul lucrurilor care ii unesc sau ii despart pe barbati de femei, vorbind despre singuratatea barbatului, sexualitate si excentricitate, despre pierderi, regasiri si efectele devastatoare ale unor evenimente aparent minore; personajele lui sint manate in lupta de permanenta cautare a unui echilibru, a unui adevar si a unui fel de a-ti trai viata care sa impace sinele tau adevarat cu asteptarile celorlalti.

„Samsa nu avea nici cea mai vaga idee unde se afla sau ce ar trebui sa faca. Abia daca intelegea, cu greu, ca acum el este omul pe nume Gregor Samsa. De unde stia el asta? Poate ca‑i soptise cineva la ureche in timp ce dormea: «Numele tau este Gregor Samsa». Inainte de asta insa, cine fusese el? Ce fusese?“ - Haruki Murakami, Samsa indragostit

Citeste si:
Secrete de frumusețe de la prezentatoarea TV Rusanda Davideanu
Secrete de frumusețe de la...


Foto homepage: barbat singur, barbat Shutterstock.com

Citeste si:
Cărți de dragoste contemporane: romane pentru suflet
Cărți de dragoste...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri