18 Iunie 2015 publicat în Cultura 19 share-uri

Regizorul Tudor Giurgiu a castigat Mentiunea Speciala pentru "inaltul profesionalism in lucrul cu actorii din filmul De ce eu?" duminica seara, la gala de inchidere a Festivalului International de Film Zerkalo (Oglinda), dedicat marelui cineast Andrei Tarkovski si organizat in orasul Ivanovo, Rusia.

Trofeul i-a fost inmanat de renumitul regizor rus Aleksandr Sokurov, membru al juriului competitiei, alaturi de Emmanuel Carrère, Serghei Choban, Maria Mironova, Fridrik Thor Fridriksson, Ilia Kutik, Krzysztof Gierat, Pavel Kaplevici si Alina Rudnitskaia.

Presedintele festivalului este Pavel Lungin, recunoscut pentru Taxi Blues, Luna Park sau Ostrov.

Urmatoarea oprire pentru De ce eu? este Festivalul International Art Film Fest, cel mai important eveniment de gen din Slovacia, ajuns la a 23-a editie. Festivalul are loc intre 19 si 26 iunie, in Trenčianske Teplice si Trenčín. De ce eu? va fi proiectat in sectiunea European Corner, dedicata celor mai importante productii europene recente.

Din 14 iunie, De ce eu? poate fi vizionat online pe platforma HBO GO. Filmul este disponibil atat pentru publicul international, cat si pentru cel din Romania si Republica Moldova. Pentru a viziona filmul, este necesara crearea unui cont.

Pe marele ecran, "De ce eu?" a fost vazut pana in prezent de peste 55.000 de spectatori. In Piata Unirii Open Air, la Festivalul International de Film Transilvania, a strans peste 2000 de spectatori. A avut premiera mondiala la Festivalul de la Berlin si a castigat Premiul Uniunii Criticilor de Film din Bulgaria pentru cel mai bun film din Balkan Competition, la Festivalul de Film de la Sofia.

  • Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis pe 10 aprilie 2002, la doar 29 de ani, in contextul anchetei asupra unui alt procuror si a presiunilor exercitate asupra sa. Personajul inspirat de Panait este jucat de Emilian Oprea.

Distributia este intregita Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucretia Mandric, Sore Mihalache, Ionut Caras, Virgil Ogasanu.

Facebook: www.facebook.com/deceeufilmul

"De ce eu?" este produs de Libra Film, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Eurimages, Programul MEDIA si SEE Cinema Network, cu participarea HBO Romania. Co-producatori: Hai-Hui Entertainment, Chouchkov Brothers, Cor Leonis Films.
In Romania, filmul este distribuit de RO Image 2000, in colaborare cu Transilvania Film.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri