'De la baroc la Maria Tanase' este o calatorie muzicala prin cea mai mare parte a genurilor clasice, de la baroc la muzica romaneasca si, în acelasi timp, un potpuriu de simtiri, trairi, emotii pe care artista le-a cules în cariera sa.

Comunicat de presa

Soprana Irina Iordachescu va sustine pe data de 6 iunie 2015, la ora 19.00, la Ateneul Roman, un spectacol de exceptie in care cei 15 ani de activitate artistica se aduna fericit pentru a-l omagia pe tatal ei, baritonul Dan Iordachescu, o valoare incontestabila a muzicii, cu peste 1000 de spectacole de opera pe cele mai mari scene ale lumii.

“De la baroc la Maria Tanase” este o calatorie muzicala prin cea mai mare parte a genurilor clasice, de la baroc la muzica romaneasca si, în acelasi timp, un potpuriu de simtiri, trairi, emotii pe care artista le-a cules în cariera sa.

Irina Iordachescu il va avea alaturi pe Stefan Doniga, un pianist a carui cariera solistica este apreciata de public si de critica de specialitate. Invitatii speciali vor fi maestrul Marin Cazacu, violoncelist de renume international si mezzosoprana Cristina Iordachescu-Iordache.

Spectacolul este sustinut de catre Asociatia Culturala ''Societatea Muzicala". Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Ateneului Roman.

Despre Irina Iordachescu:

Irina Iordachescu este de 10 ani Prim Solista a Operei Nationale Bucuresti si colaborator permanent al Filarmonicilor de Stat din Romania din anul 2000.

Palmaresul sau cuprinde premii importante la concursuri nationale si internationale ca : IONEL PERLEA (Romania), MIHAIL JORA (Romania),G.B. VIOTTI (Italia), MARIA CALLAS (Grecia), SYLVIA GESZTY (Spania), VICENZO BELLINI (Italia), IVC– s’ HERTOGENBOSH (Olanda) si ALFREDO GIACOMOTTI (Italia). I-au fost acordate :“ Premiul pentru cel mai bun solist de opera din Romania”- Revista VIP si Premiul ''Iosif Sava''- Radiodifuziunea Romana.

A avut roluri principale pe marile scene ale lumii, în productii de opera si concerte cu orchestra: Teatro alla Scala-Milano,Teatro Dante Alighieri-Ravenna,Teatro Municipale di Piacenza,Teatro Massimo V. Bellini - Italia, Glyndebourne Opera Festival - Anglia, Sankt Margarethen Opernfestspiele - Austria, Isaac Stern Auditorium Carnegie Hall - New York,Teatrul Perez Galdos Las Palmas -Spania, Ateneul Roman, Filarmonica George Enescu, Bergen Opera - Norvegia, Vaasa City Concert Hall - Finlanda, Sala de Concerte P.I. Ceaikovski - Moscova si Filarmonica din Sankt Petersburg - Rusia, Sala Mare a Filarmonicii Mulhouse – Franta , Salle Flagey – Bruxelles - Belgia, Theater Capitole Gent & SB – Vlaamse Opera Antwerpen – Belgia, Abay State Opera House – Almaty,Kazakhstan, KIOI Concert Hall – Tokyo/Japan.

Irina este absolventa a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Soprana Irina Iordachescu in spectacolul omagial - De la baroc la Maria Tanase.