(FOTO) Cel mai frumos oras din Romania

12:08, 26 August 2014 publicat în Cultura225 share-uri

La targul de turism de la Lugano, Elvetia, un frumos oras romanesc a fost prezentat ca fiind o 'destinatie culturala exceptionala'.

Romania detine unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, cu un centru istoric spectaculos, recent renovat si care este considerat a fi o bijuterie arhitectonica. Este vorba despre orasul Alba Iulia.
La acest prestigios targ de turism din Elvetia, doar Cluj Napoca si Alba Iulia au fost prezentate ca reprezentante ale Romaniei. Standul orasului Alba Iulia a fost vizitat de 15.000 dintre cei 45.000 de vizitatori ai targului.

Foto: Shutterstock.com; ruinele cetatii Apulum, Alba Iulia

Citeste si:
Bariéderm Cica Ulei susține și îngrijește pielea
Bariéderm Cica Ulei susține...

Orasul Alba Iulia se afla la o distanta de 340 de kilometri de Bucuresti, capitala Romaniei si la 100 de kilometri de Cluj Napoca si cam la 70 de kilometri de Sibiu, un alt oras superb al Transilvaniei si Romaniei, scrie site-ul www.wonderful-romania.com.

Foto: Shutterstock.com; Alba Iulia

Citeste si:
BENEFICIILE UNEI PILOTE DE CALITATE PENTRU SANATATE
BENEFICIILE UNEI PILOTE DE...

Cetatea bastionara din Alba Iulia a fost ridicata intre anii 1714-1738, fiind considerata cea mai reprezentativa fortificatie bastionara de tip Vauban din tara noastra. Planul cetatii a fost intocmit de arhitectul italian Giovanni Morando Visconti, sub conducerea generalului Stefan de Steinville, completata apoi de generalul Weiss.

Lucrarile propriu-zise la fortificatia de la Alba Iulia au inceput la 4 noiembrie 1715, cand s-a pus piatra de temelie a bastionului Carol, dedicat imparatului, situat pe latura de nord a cetatii, aflam de pe site-ul orasului Alba Iulia.

Foto: Shutterstock.com; Alba Iulia; Catedrala Incoronarii

Foto: Shutterstock.com; Alba Iulia; Catedrala Incoronarii

Alba Iulia, pictata de Ludwig Rohbock- 1883; Wikimedia

Foto homepage: Shutterstock.com; Alba Iulia

Un articol via www.wonderful-romania.com.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri