20 August 2014 publicat în Cultura 21 share-uri

Nu stim nimic despre chipul sau, despre invelisul sau social, despre felul sau de a fi, dar cu siguranta stim tot ce trebuie sa stim despre sufletul lui! El este Iv cel naiv!

Cine este Iv cel Naiv?

Iv cel Naiv este cel mai cunoscut poet din online-ul romanesc iar povestea sa in versuri e presarata de o sensibilitate aparte. Totul a inceput cu versuri trimise prin sms iubitei, semn ca iubirea are forta asta de a rascoli in noi, pana in cele mai adanci unghere, ca sa scoata la iveala sensibilitatea pura.

Iv a continuat sa publice poeziile sale pe blogul ivcelnaiv.ro si pe pagina sa de Facebook. Iar curand, oamenii au poposit aici pentru a se infuza de iubire si zambete naive si pure in acelasi timp. Ganduri poetice care ne fac atat de fericiti pentru ca rascolesc in noi trairile de care avem nevoie ca sa ne auto-confirmam umanitatea. Iar a iubi cu naivitate este cu siguranta, unul dintre aceste sentimente pe care Iv cel Naiv le transpune in poeziile sale.
 

Scrierile sunt stranse acum in 3 volume foarte frumos ilustrate de catre Vali Petridean. Ce echipa fantasitica au facut cei doi artisti – poetul si ilustratorul - cu cele trei volume Versez, Uibesc si Nesfarsesc
aparute la Editura Vellant. Cronicarii volumelor le considera carti de suflet si resursa zilnica de zambete. Iar, daca nu ai descoperit pana acum in valtoare internetului poezii de IV cel naiv, iata ca e timpul!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

"Cine este Iv cel naiv?", intreba publicatia online 21art.ro intr-un interviu cu poetul misterios
 

„Un tip care prefera sa ramana fictiv doar pentru ca oamenii sa poata fi mai atenti la ce scrie, nu la cine este."

"Sunt o multime de lucruri frumoase care ma fac sa gandesc lucruri frumoase pe planeta asta. Dar pentru mine, oamenii sint cel mai fascinant lucru. De la ei vine si catre ei se duce majoritatea gandurilor mele.", mai spune Iv cel naiv si din toata inima ii dau dreptate.

Iar… poezia mea preferata, de IV cel naiv este aceasta:
 

soarele tau

nu stiu sa fac diferenta intre
cei doi ochi ai tai
asa cum nu stiu sa fac diferenta intre doua stele
doua lebede
doua suspine
sau doua pahare pline
te privesc ca pe un intreg,
nu ca pe suma unor parti
ce te compun cum compun tarile – harti.
esti o planeta care se invarte in jurul sinelui,
facand cu zambetul tau zi,
cu tristetile tale – noapte,
iar sinele tau, la randul lui, se roteste in jurul meu -
un soare indiferent care iti lumineaza
cand bunele, cand relele
fara a sti sa faca diferenta
intre cei doi ochi ai tai.
 

Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Puteti achizitiona volume de Iv cel naiv, din libraria online Elefant.ro.

Foto homepage: Shuttesrtock.com; poet, poezie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri