10 Iunie 2014 publicat în Cultura 14 share-uri

Existenta este cu adevarat uluitoare. Citind aceste date interesante, nu ai cum sa nu celebrezi faptul ca existi, faptul ca intr-adevar, esti o minune!

Cel mai puternic computer din lume poate sa efectueze doar 0.02% din ceea ce poate creierul.

10. Nu prea ne sta bine cu viata actuala la birou! Noi, oamenii suntem de fapt cei mai mari alergatori de pe planeta. Suntem mai buni decat orice mamifer cu patru picioare, in urma cu mii de ani, oamenii alergau dupa prada, pana ce acestea ajungeau sa fie extenuate de oboseala.

11. Parul uman este atat de puternic incat poate sa sustina 12 tone.

12. In 30 de minute, corpul uman da atat de multa caldura, suficient cat sa poti fierbe un galon (aprox 3,8 litri) de apa.

13. Avem la fel de mult par pe corp, cum au si cimpanzeii. Parul nostru este insa acum nefolositor si de multe ori, atat de fin incat nici nu se observa.

Foto: Shutterstock.com; celule, neuroni

14. Atomii care formeaza corpul uman acum, sunt aceeasi atomi care s-au format in timpul Big Bang, la inceputul Universului, cu 13, 7 bilioane de ani in urma…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

15. Oasele oamenilor sunt asemenea granitului. O bucatica de os, de marimea unei cutii de chibrituri poate sustine 9 tone!

16. Daca creierul uman ar fi fost un computer, ar fi putut efectua 38 de mii de trilioane de operatii pe secunda. Cel mai puternic computer din lume, poate sa efectueze doar 0.02% din ceea ce poate creierul.

17. Degetele sunt atat de sensibile incat, daca degetele noastre ar fi fost de dimensiunea pamantului, am putea simti diferenta dintre o casa si o masina.

18. Cand organul unei femei insarcinate este afectat (de exemplu daca aceasta sufera de un atac de cord), fetusul trimite celule stem catre organ, pentru a-l ajuta sa se regenereze. Iar femeile care au fost insarcinate prezinta o rezistenta mai mare in fata bolilor.

19. Cu 60.000 de mile de vase de sange in medie, in corpul uman, ai putea sa inconjori Pamantul de doua ori si inca o jumatate.

20. Muschii care sustin globii oculari si care ne ajuta sa ne concentram, se misca de 100.000 de ori pe zi. Ca sa le dai de lucru in aceeasi masura muschilor picioarelor, trebuie sa mergi 50 de mile!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri