8 Octombrie 2014 publicat în Consiliere 1 share-uri

Tu catre ce acorzi atentie? Anxietatilor, vinei, rusinii, fricii? Pentru cei care se lupta cu fricile de abandon, este posibil sa se observe o legatura apropiata cu efectele asupra imaginii de sine si incredere in sine.

‘Vorbirea interioara se coace in intuneric. Din intuneric iese la lumina. Vorbirea interioara corecta este vorbirea ce ti-ar apartine de ti-ai fi realizat deja idealul. Cu alte cuvinte, este vorbirea dorintei implinite’ spune Neville Goddard. Tot el spune: ‘Convingerea este un efort interior de atentie intensa’. Tu catre ce acorzi atentie? Anxietatilor, vinei, rusinii, fricii?

Traim de fapt intr-o poveste in care noi suntem autorul si personajul. O poveste scrisa de mult si care este cumva ‘legea’ noastra azi. Totul se schimba atat de repede, avem noi tehnologii, cercetari, inovatii peste inovatii. Tu cum faci ca tii aceasta poveste veche? Inoveaza povestea ta, actualizeaza ce este astazi potrivit pentru tine. Are sens da? La fiecare cateva luni avem un model nou de program de calculator, telefon, masina, etc…povestea ta de ce ar fi diferita? Sa ne adaptam la lumea si cadrul in care traim.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Tu alegi povestea ta si in ceea ce crezi!

Insa mai intai, te uiti in urma, cu ochii de adult, la acele situatii initiale care au declasat aceste emotii, si vezi de fapt ca nu au nici o legatura cu tine. Impreuna cu un terapeut este cea mai buna si sigura modalitate de a face aceasta calatorie in timp.

Sa ne uitam si mai profund la aceste frici. Ne referim la frica paralizanta de a ramane singur, de a nu fi iubiti sau recunoscuti, echivalenta cu frica de moarte. Astfel, se construieste determinarea si motivatia de a ramane in relatii toxice care afecteaza emotional persoana. Exista o credinta adanca cum ca in cazul in care nu se afla langa o alta persoana, exista un pericol constant. Este o teama irationala, o forma de anxietate care dusa in extrema poate sa fie amenintatoare la binele psihologic al persoanei. Ai observat cumva persoane care sunt mereu insotite, sau mereu dintr-o relatie romantica in alta? Se evita izolarea, contactul cu sine, singuratatea, care sunt echivalente cu finalitatea vietii ca perceptie.

Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Frica si anxietatea sunt piatra de temelie a unei stime de sine scazute

Este ca si cum s-a pierdut conexiunea cu Sinele, si astfel este foarte usor ca toata atentia sa fie in afara, sa se caute implinirea, fericirea si valoarea, in afara propriei persoane. Se dezvolta astfel comportamente de codependenta si dependenta de ceilalti si perceptiile lor. Este ca si cum in loc de stima de sine, exista in loc, stima de la altii. Asa se evalueaza pe sine. Pentru asta, fac tot ceea ce sta in putinta sa faca pe plac altora in loc sa fie atenti la implinirea propriilor nevoi. Astfel de atitudini duc la conflicte si tulburari emotionale, in plus, face ca intimitatea emotionala sa fie imposibila. Fantezia este ca trebuie ii controleze pe ceilalti pentru ca ei sa fie Ok.

Relatiile sunt cheia

In mediul disfunctional sau pur si simplu lipsit de siguranta in care au crescut, se dezvolta strategii, rezistente si sisteme de aparare psihologice pentru a atinge sentimentul de siguranta si iubire. Unii devin proactivi, in cautare de putere pentru a se hrani emotional, altii se retrag, altii incearca sa gaseasca aceasta iubire in alte persoane, toata lumea este in afara in aceasta realitate a lor, si totul depinde de relatiile pe care le au pentru a ajunge sa se simta in Ok cu sine. O relatie apropiata, simbiotica chiar devine sursa umplerii acestui gol interior si insecuritatilor. Insa acest gol de fapt este lipsa de contact cu sine, lipsa de valoare si iubire de sine scazuta.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Doliul Trecutului

Doliul terapeutic este o intreaga experienta, necesita a renunta, a arunca si a lasa in urma o experienta, o perceptie, o realitate, in acest caz speranta de a avea cumva o iubire perfecta de la parinti sau ingrijitori. Ca si adult aceasta iubire perfecta, in functie de cum si-o imagineaza fiecare, poate sa fie imposibil de atins, si atunci ne intalnim cu o realitate plina de frustrare si nemultumiri. Nici un partener nu va putea sa tina locul pierderilor si neimplinirilor copilului interior. O parte de a atinge nivelul de adult independent, si autonomia emotioala, este realizarea si acceptarea, nu doar la nivel rational dar si emotional a acestei realitati, iar acest lucrul implica mult lucru, tristete, uneori chiar furie, o intreaga furtuna emotionala.

Uneori este posibil ca o pierdere mica in perioada adulta sa declanseze reactii emotionale puternice, si asta se intampla de obicei cand se activeaza o pierdere mai veche care nu a fost adresata. Doliul este procesul de a lasa in urma, insa in acest proces este important sa se mentina un mediu social constructive, prieteni si relatii constructive, activitati pozitive ce pot sustine persoana care trece prin acest demers, pentru a avea resurse personale.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Leagăn pentru toată copilăria Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Mai multe despre doliul terapeutic, mai in detaliu, in episodul urmator.
Sunt curioasa si te invit sa impartasesti mai jos experienta ta. In ce fel aceste cuvinte au rezonat cu tine? Cum este prezenta aceasta teama in viata ta?
Cu drag,

Mihaela Iordache

***

Mihaela Iordache este un ambasador pentru sanatate mentala, emotionala si fizica.

Specialist psihologie, clinica, organizationala si psihoterapie, a terminat studiile in Bucuresti si este pasionata de natura umana. Scopul activitatii sale este sa ajute la atingerea potentialului maxim, sa asiste grupuri si echipe sa construiasca relatii puternice. Scrie, danseaza, meditezeaza si calatoreste. Cateva lucruri in care crede:

- Nu merita sa ramai blocat, mai bine muncesti pentru dezvoltarea unei bune stari cu orice implica

- Descopera bucuria si placerea In fecare moment din zi, chiar si in mijlocul haosului si stresului

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

- Crede in sinteza perspectivei integrative, suntem un intreg, mintea, creierul, corpul si sufletul;

- Crede in practicalitatea psihoterapiei cat si latura ei complementara si ca investitia in propria persoana este cel mai bun lucru pe care cineva il poate face

- Nu exista reteta magica sau pilula care sa te schimbe, e necesar sa te implici

De mai mult de 10 ani, Mihaela studiaza si practica psihologia. A studiat mai multe forme, practicant atat in zona organizationala cat si cea clinica, si s-a oprit la cea care o defineste si se potriveste in practica sa, si anume Psihologia Integrativa. Mihaela face parte din Asociatia Romana de Psihologie Integrativa de 2 ani. Este o abordare complexa de a creste resursele personale pentru a atinge potentialul. Scopul este sa ajute la construirea unei aliante sanatoase intre minte si corp, integrarea strategiilor psihologice, pentru a va sprijini sa gestionati provocarile de zi cu zi si un stil de viata implinit, atat profesional cat si personal.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri