8 Octombrie 2014 publicat în Consiliere 1 share-uri

Tu catre ce acorzi atentie? Anxietatilor, vinei, rusinii, fricii? Pentru cei care se lupta cu fricile de abandon, este posibil sa se observe o legatura apropiata cu efectele asupra imaginii de sine si incredere in sine.

de MIHAELA IORDACHE, psiholog si experta Garbo

insightpsy.blogspot.ro

_________________

Aceste temeri de abandon sunt adanci. Aceste seminte de temeri sunt plantate de la varste fragede, de obicei deoarece un parinte sau un ingrijitor a fost absent emotional, sau fizic. Poate sa fie vorba despre o situatie aparent fara efecte majore, cum este situatia unui parinte mult prea absorbit de munca sau care este mult prea extenuat si nu face decat sa doarma odata ce ajunge acasa. Sau apare un alt copil in familie, un frate, o sora, si totul se schimba in jur, in mediul familiei. Astfel de comportamente pot sa fie declansatorii acestor seminte ale fricii de abandon.

Odata ce exista aceasta samamnta de teama de abandon, nu este nevoie de prea mult pentru a inflori. La cel mai mic semn cum ar fi un telefon ce intarzie, un mesaj la care nu se primeste raspuns, partenerul care adoarme in timpul unui film romantic, desi par lucruri mici ele pot fi declansatori ai acestei frici de abandon emotional si impreuna cu ea apare si sentimentul de inutilitate, de lipsa de valoare, si discursul intern ce il insoteste, iar senzatia, din ce se descrie, este ca si cum esti lasat in noapte fara nici un semn de speranta, confort si siguranta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 3DUTECH dă startul concursurilor naționale de 3D design & printing pentru elevi și profesori. Roboții, principala temă din acest an Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Felul in care simti despre tine si te percepi are mare impact asupra vietii externe. Realitatea externa este replica perfecta a realitatii interioare

Spunem ca temerile noastre sunt de fapt responsabilitatea noastra. Este o adevarata teroare ca intr-o zi abandonul va fi real, nu doar o intamplare ca un telefon uitat. Aceste anxietati sunt realmente distrugatoare pentru stima de sine, si cat se poate de ‘reale’.

Vestea cea buna este nu trebuie sa se sara de la un nivel scazut de stima de sine la unul foarte ridicat. Si cea mai mica modificare in felul de a se vedea si valorifica pe sine, poate sa aduca schimbari dramatice pozitive in viata.

Relatia pe care o ai cu tine este cea mai importanta din viata ta

Relatia pe care o ai cu tine este cea mai importanta din viata ta. Este tiparul dupa care iti construiesti celelalte relatii. Te uiti in jur? Ce relatii ai cu ceilalti? Asa este relatia cu tine! Simplu da! Felul in care simti despre tine si te percepi are mare impact asupra vietii externe. Realitatea externa este replica perfecta a realitatii interioare.

Acestea sunt cele 2 zodii puternic influențate de Eclipsa de Soare de pe 20 aprilie: Au o întâlnire specială cu propriul destin! 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Foto: Shutterstock.com; constiinta


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri